Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Aarding natuur

Aarden in de natuur tegen stress, spanning en futloosheid

Heb je last van stress, spanning of een futloos gevoel? Neem jezelf mee naar buiten en zorg dat je weer gegrond wordt! Je leeft meer in het nu, je bent meer ontspannen en meer in je lijf aanwezig wanneer je goed geaard bent.

Wat is aarding

Aarding is een fenomeen dat de verbinding tussen mens en natuur omschrijft. In de huidige maatschappij leven we continu met technologie, betonnen muren, gebouwen, verkeer en vele prikkels die niet vanuit de natuur ontstaan zijn. Aarding helpt je terug te keren naar je wortels, zowel letterlijk als figuurlijk.

Door bewust meer aarding toe te passen in je leven, kun je je band met de natuur versterken en een dieper begrip ontwikkelen van jouw plaats in de wereld en in het universum. Het biedt niet alleen fysieke voordelen zoals een betere slaap en verlichting van ontstekingen, maar ook spirituele verrijking en een gevoel van verbondenheid met alles om ons heen.

Door vaker jezelf te gronden in de aarde, leer je meer verbinding te maken met jezelf en de natuur.

Hoe kan je gronden?

We geven je graag enkele tips om meer te aarden in de natuur, om meer te gronden voor jezelf:

  1. Bezoek het bos of strand deze week: alleen al aanwezig zijn in de natuur helpt om te aarden. Dus als eerste stap is dit een hele mooie!
  2. Maak een lange wandeling, liefste zonder muziek of podcast. Let daarbij op waar je voeten de grond raken en ben met je aandacht in het moment en bij de natuur. Je kunt zelfs visualiseren dat je energie opneemt uit de natuur.
  3. Ga met je blote voeten in het gras of zand. Maak echt contact met je blote voeten in het gras staan of door het zand lopen op het strand bijvoorbeeld.
  4. Ga (met je voeten) het water in. Zwemmen in het natuurwater of met je voeten in de branding lopen van het strand werkt heel grondend!
  5. In het gras liggen. Ga in het gras liggen (op een fijne zomer- of lentedag) ook hier kun je visualiseren dat je contact maakt met de aarde of je kunt lekker ontspannen liggen
  6. Ga tuinieren. Met je handen in de aarde en contact maken en ben bezig met de natuur
  7. Sporten of yoga in de buitenlucht. Ga naar buiten voor je volgende sportactiviteit, yoga is een hele mooie om ook de vertraging mee te nemen.

Zet een intentie Voel je dat je wat gestrest bent? Of dat je veel in je hoofd zit? Misschien voel je weinig zin om naar buiten te gaan? Kom in actie! Trek je schoenen aan, of juist niet voor extra verbinding, en zet de eerste stap naar buiten. Om extra te aarden helpt het om een intentie te zetten zoals ‘ik verbind me met de natuur, het geeft mij energie’ of ‘ik laat de wind alle gedachten uit mijn hoofd waaien, ik ben in het moment aanwezig’.

Geniet ook van het buiten zijn, heb plezier en zeg tegen jezelf dat het fijn is om naar buiten te gaan. Je hoeft maar 5 minuten te gaan en misschien als je dan toch buiten bent, kan je nog wel wat langer blijven.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar