Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Ashwagandha supplementen

Ashwagandha in voedingssupplementen: kan het kwaad?

Recent kwam er een nieuwsbericht naar voren waarin het RIVM waarschuwt voor voedingssupplementen die bepaalde kruiden bevatten. Volgens het RIVM kunnen die kruiden schadelijk zijn, zelfs als je ze gebruikt volgens de voorschriften. In deze blog duiken we dieper in op de kruid Ashwagandha.

Kruiden in supplementen

Kruiden worden vaak toegevoegd aan supplementen vanwege hun therapeutische eigenschappen en potentieel om de gezondheid te ondersteunen. Kruiden bevatten diverse bioactieve stoffen zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Deze bioactieve stoffen kunnen een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden. Voordelen kunnen zijn:

  • Ondersteunen van het immuunsysteem
  • Verminderen van ontstekingen
  • Bevorderen van een gezonde spijsvertering
  • Betere en eventueel diepere slaap
  • Ondersteuning bij gezondheidsdoelen

Door kruiden in supplementen toe te voegen stelt het ons mensen in staat om geconcentreerde hoeveelheden gemakkelijk te suppleren. Dit kan op een eenvoudige manier ondersteunen bij jouw gezondheidsdoelstellingen en behoeftes. 

Ashwagandha in supplementvorm

Bij Charlotte Labee Supplements hebben wij een supplement genaamd Ashwagandha. Ashwagandha is over het algemeen een veilig kruid, het is wel belangrijk alert te zijn bij gebruik van schildkliermedicijnen en antidepressiva. Gebruik het daarnaast ook niet tijdens zwangerschap of borstvoeding. Onze therapeuten adviseren je hier dan ook graag over. Er is op dit moment geen wetenschappelijk verband tussen Ashwagandha en eventuele fysieke klachten. Wanneer je een overgevoeligheid voor bijvoorbeeld Ashwagandha ervaart is het bijvoorbeeld beter om deze niet te slikken. 

Vanuit Charlotte Labee Supplements vinden we het belangrijk dat je niet zomaar supplementen gaat slikken. Voordat je begint met het gebruik van supplementen is het belangrijk dat er een therapeut goed met je mee kijkt welke supplementen er passend zijn. Dit kan doormiddel van ons online of telefonisch supplementen advies

Er zijn zeldzame gevallen bekend waarbij leverproblemen optraden tijdens het gebruik van Ashwagandha. Er is nog geen wetenschappelijk verband gelegd tussen Ashwagandha en het effect op de lever. Vanuit de gevallen die door het onderzoek vanuit het RIVM werden benoemd is nog onduidelijk of de gemelde gevallen direct gerelateerd zijn aan Ashwagandha of dat er andere factoren in het spel waren, zoals gebruik van andere middelen, medicijngebruik of een ziekte. Het enige waar sprake van kan zijn is een overgevoeligheid voor Ashwagandha, die alleen in zeer zeldzame gevallen voorkomt. Voor de meeste mensen is Ashwagandha veilig te gebruiken. 

Ieder mens is uniek

Voor je supplementen slikt is het altijd van belang te kijken naar waar jouw behoeftes liggen en hoe jouw gezondheid eruit ziet. Dit kan op verschillende manieren. Door met een orthomoleculair therapeut te kijken naar jouw gezondheid, eventuele klachten en wat jouw gezondheidswensen zijn, kun je therapeutisch advies ontvangen voor jouw levensstijl.

Weet jij niet waar je moet beginnen? Wil je graag gezonder leven, meer energie hebben en beter in je vel zitten, maar weet je niet welke stap nu het beste is? Of dit nu voeding betreft of supplementen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar