Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Concentratie problemen

Wat kun je toen tegen concentratie problemen?

In de drukte van het moderne leven lijkt het soms een uitdaging om je te concentreren. Afleiding ligt immers overal op de loer. Gelukkig zijn er talloze natuurlijke manieren om je focus te verbeteren en je concentratie te verhogen.

Laten we eens kijken naar de oorzaken van concentratie problemen en enkele oplossingen die je kunt proberen.

Oorzaken van verminderde concentratie

Verschillende factoren kunnen ten grondslag liggen aan een gebrek aan focus en concentratie. We lichten er een aantal uit:

  1. Stress en angst: Stress en angst kunnen je gedachten verwarren en je concentratie verminderen. Langdurige stress kan zelfs leiden tot chronische concentratieproblemen.
  2. Slaapgebrek: Onvoldoende slaap beïnvloedt niet alleen je humeur, maar ook je cognitieve functies. Een gebrek aan slaap kan je concentratievermogen verminderen en je reactietijd vertragen.
  3. Voedingstekorten: Ongezonde en weinig gevarieerde voeding kan leiden tot een tekort aan essentiële voedingsstoffen die cruciaal zijn voor een goede hersenfunctie en concentratie.
  4. Afleiding: Constante afleiding door technologische apparaten en sociale media kan je focus onderbreken en je concentratie beïnvloeden.

Focus verbeteren? 5 tips!

Verminder externe prikkels

Zonder dat je het misschien doorhebt, wordt je brein de hele dag door geconfronteerd met allerlei prikkels. Van notificaties op je telefoon tot reclamefolders en van binnenkomende e-mails tot collega’s aan je bureau. Ook een rommelig bureau of drukke werkplek doet weinig goeds voor je focus en concentratie.

Start daarom met het uitzetten van notificaties of zet je telefoon op de vliegtuigstand. Ruim je werkplek op en ga eens werken met tijdsblokken – 25 minuten werken, 5 minuten lummelen. Dan wordt focussen ineens een stuk makkelijker!

Dus wil jij je concentratie problemen verminderen? Gun je jezelf dan momenten van rust.

Luister binaural beats

Muziek bestaat kort door de bocht uit trillingen op bepaalde frequenties (tonen) die in ons brein terechtkomen. Deze trillingen activeren hersendelen, stimuleren de aanmaak van neurotransmitters zoals GABA en dopamine en roepen emoties op die horen bij onze persoonlijke breinprogrammering. Hierdoor kan muziek je hele fysieke en mentale staat van zijn veranderen.

Binaural beats zijn, nog meer dan andere muziek, in staat om jouw brein en de hersengolven die het produceert te beïnvloeden. Dat komt door een speciale techniek, waarbij twee tonen op een iets verschillende frequentie (uitgedrukt in hertz of Hz) tegelijkertijd worden afgespeeld, in elk oor één. Je brein compenseert het verschil in deze tonen met een derde ‘verschiltoon’, welke een frequente heeft die overeenkomst met een specifieke hersengolf. Bètagolven (13-32Hz) zorgen voor focus, energie en helderheid.

4-7-8 ademhaling

Een eenvoudige maar effectieve techniek om je te helpen ontspannen en je concentratie te herstellen, is de 4-7-8 ademhaling. Je doet deze ademhaling als volgt:

  1. Adem in door je neus gedurende 4 seconden.
  2. Houd je adem in gedurende 7 seconden.
  3. Adem langzaam uit door je mond gedurende 8 seconden.
  4. Herhaal deze cyclus meerdere keren.

Deze ademhalingstechniek kalmeert je zenuwstelsel, vermindert stress en verbetert je focus en concentratie.

Mediteren

Eén van de oorzaken van focus- en concentratieproblemen is het hebben van een overvol hoofd. En een overvol hoofd kun je ontspannen door middel van mediteren. Even ruimte creëren in je hoofd. Mediteren brengt je in een toestand waarin het constant ratelende stemmetje in je hoofd tijdelijk even zijn mond houdt.

Een korte meditatiesessie kan ervoor zorgen dat je je daarna met hernieuwde focus kunt richten op die belangrijke taak waar je eerder als een berg tegenop zag.

Brain Support supplement

In ons Brain Support supplement zit een heel bijzondere bes - de Aronia bes, ook wel de Brainberry genoemd. Dit is een uitstekende bron van polyfenolen - een groep antioxidanten die fenolzuren, anthocyaninen en flavanolen omvat.

Verder bevat onze Brain Support supplement vitamine B12, wat goed is voor het concentratie en vitamine B5 wat ondersteunt in stress-situaties.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar