Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

electromagnetische velden

De invloed van electromagnetische velden

Overal waar je gaat heb je straling om je heen, dit kan van de zonnestralen komen die op je schijnen, van je telefoon of van zendmasten. Een elektromagnetisch veld ontstaat bij bijvoorbeeld opwekking of gebruik van elektriciteit en draadloze communicatie. Het elektromagnetische veld is het veld wat heel de ruimte beslaat, met loodrecht daarop het magnetische veld. De verschillende soorten straling worden opgedeeld in twee categorieën: ‘niet ioniserend’ en ‘ioniserend’ - beter bekend als ‘radioactieve straling’.


Gezondheidsklachten door elektrogevoeligheid

Sommige mensen krijgen klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en/of gewrichtspijn, het Kennisplatform elektromagnetische velden schrijft hierover dat dit elektrogevoeligheid genoemd wordt. Andere klachten zijn hartritmestoornissen, huidproblemen, moeheid en concentratieproblemen. Bij veel mensen zijn deze klachten niet aan de orde, maar het kan wel wijs zijn om je blootstelling te verminderen.

Tips tegen elektromagnetische straling

  • Neem zoveel mogelijk afstand van elektromagnetische bronnen. Apparaten zoals magnetrons, draadloze routers en elektrische apparaten geven straling af, hoe verder je er vandaan bent hoe minder je aan straling wordt blootgesteld.

  • Minder je draadloos gebruik: beperk het gebruik van draadloze apparaten zoals je mobiele telefoon, tablets en laptops. Als het mogelijk is kan je ook een internet kabel gebruiken in plaats van WiFi.

  • Zet vliegtuigmodus aan: wanneer je jouw telefoon niet gebruikt kun je de vliegtuig modus aanzetten om de elektromagnetische stralingen te beperken

  • Kabels in plaats van draadloos: een koptelefoon of oortjes met kabel zijn een betere keuze als het om straling gaat. Ook andere accessoires zoals een toetsenbord kan je een kabel voor gebruiken.

  • Slapend minderen: zet tijdens je slaap apparaten uit en zorg dat je geen/zo min mogelijk elektrische apparaten in je slaapkamer hebt.

  • Afschermen: metaal of speciale coatings geven bescherming tegen straling. Bijvoorbeeld speciale verf of bepaalde gordijnen.

Soms is het geen optie om volledig aan de blootstelling te ontsnappen, maar je hebt zelf een deel in de hand om je blootstelling te verminderen!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar