Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Liefdestalen

Ontdek de liefdestaal van jezelf en je partner

Iedereen uit liefde op een eigen manier. Waar de één dit het liefst in woorden doet, brengt de ander je een kopje thee wanneer je een drukke dag hebt gehad. Volgens schrijver en relatietherapeut Gary Chapman zijn er vijf verschillende liefdestalen. 

Net als dat er sprake kan zijn van miscommunicatie wanneer iemand een andere taal spreekt, kan dit ook het geval zijn wanneer je partner een andere liefdestaal spreekt dan jij. Je kunt dan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je partner je minder waardeert, terwijl ze gewoon een andere liefdestaal spreken. Juist daarom is het volgens Gary belangrijk dat partners elkaars liefdestaal begrijpen, zodat de liefde volledig kan stromen.

De liefdestaal van jezelf en je partner ontdekken? Wij hebben 5 verschillende liefdestalen op een rijtje gezet.

  1. Woorden van bevestiging: Mensen die deze liefdestaal spreken, hechten waarde aan positieve en motiverende woorden. Complimenten, motiverende opmerkingen en mondelingen bevestiging zijn belangrijk voor hen. 
  1. Tijd en aandacht: Sommige mensen voelen zich geliefd door quality time door te brengen met hun partner. Het gaat hierbij om onverdeelde aandacht en het samen delen van activiteiten.
  1. Cadeaus: Voor mensen met deze liefdestaal hebben cadeaus, groot of klein, een diepe betekenis. Ze waarderen de moeite die in het uitzoeken en geven van een cadeau is gestoken. 
  1. Dienstbaarheid: Deze liefdestaal draait om het doen van dingen voor je partner, zoals huishoudelijke taken, klusjes, of andere handelingen die aantonen dat je om de ander geeft en bereid bent inspanningen te leveren.
  1. Lichamelijke aanraking: Sommige mensen voelen zich het meest geliefd door fysieke aanraking, zoals knuffels, kussen, hand-in-hand lopen, en andere vormen van lichamelijk contact. 

Het is fijn om niet alleen je eigen liefdestaal te kennen, maar ook om die van je partner te kennen. Door bewust te zijn van je eigen behoeften in een relatie en op welke manieren je liefde het meest voelt, kun je effectiever communiceren met je partner. Tegelijkertijd kun je ontdekken welke uitingen van liefde jouw partner het meest waardeert. Dit kan jullie alleen maar dichter naar elkaar brengen.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar