Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

PCOS Charlotte Labee Supplements

PCOS

PCOS, Polycysteus-ovariumsyndroom, is wereldwijd het meest voorkomende hormonale probleem bij vrouwen tussen de 18 en 44 jaar. Hiermee is het een van de belangrijkste oorzaken van vrouwelijke verminderde vruchtbaarheid.

Maar liefst 5-10% van de vrouwen in die leeftijdscategorie hebben last van PCOS. Vaak is het familiair; het is dus waarschijnlijk dat het overdraagbaar is. Het gen wat hier verantwoordelijk voor is, is nog niet gevonden. Het syndroom komt bij eeneiige tweelingen en soms ook bij mannen voor.

Bekende symptomen van PCOS zijn onder andere uitblijven van de menstruatie of een zeer onregelmatige cyclus, acne, mannelijke kaalheid, overbeharing en cystes op de eierstokken.

Een grote factor voor PCOS: stress

Een grote risicofactor voor PCOS is stress. Door chronische stress raakt de hypothalamus, de kapitein van je brein, uiteindelijk uit balans. Deze hersenkern stuurt alle hormonale processen aan, waaronder de geslachtshormonen. Herstel van de hypothalamus zorgt voor hormonale balans en bevordert zo de vruchtbaarheid. 

De hypothalamus functie herstellen doe je door het in de praktijk brengen van intermittent living, wat wil zeggen: dé oeroude prikkels opzoeken waar je lichaam genetisch nog steeds voor gemaakt is om op aan te passen. Denk dan bijvoorbeeld aan prikkels als kou, hitte, honger en dorst. Iets concreter misschien: intermittent fasting en bulkdrinken (milde dorst hebben en dan een aantal glazen water drinken om vervolgens weer een paar uur niet te drinken), koud afdouchen en in de sauna zitten.

Hoe kom ik aan PCOS?

Genetica en leefstijl spelen een rol bij PCOS. Zo verergert overgewicht het syndroom. Een misverstand is dat alleen dames met overgewicht PCOS hebben, het komt voor bij alle fenotypen.

Het is vooral belangrijk om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden omdat het hormoon insuline bij een te hoge concentratie negatieve invloed heeft op PCOS. Als je zorgt dat je genoeg eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt via de voeding, stijgt de bloedsuikerspiegel minder en heb je dus ook minder insuline nodig. Snelle koolhydraten en suikers verergeren de kwaal juist. Als mooie aanvulling op je voeding kun je denken aan ons erwten eiwitpoeder en de omega 3 olie.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar