Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Supplementen tijdens de zwangerschap

Supplementen tijdens de zwangerschap

Ben je momenteel zwanger of geef je borstvoeding? Allereerst gefeliciteerd met de (verwachte) komst van jouw kleintje! Het is in deze periode van je leven essentieel je goed te laten informeren over voedingsstoffen en supplementen, omdat dit een significante rol kan spelen in de gezondheid van zowel de moeder als de baby.

In dit artikel lees je meer over Brain Foods en essentiële voedingsstoffen voor, tijdens en na de zwangerschap.

Hieronder geven we een overzicht van enkele essentiële voedingsstoffen, supplementen om te vermijden en andere belangrijke overwegingen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. We sluiten dit artikel af met 2 handige tips!

Essentiële supplementen tijdens de zwangerschap:

 1. Foliumzuur: Foliumzuur draagt bij aan de groei van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap.
 2. Omega 3: De inname van DHA door de moeder is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van de fœtus én van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
 3. IJzer: Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan ijzer toe omdat het lichaam extra bloed produceert om de baby te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Daarnaast levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen en het ondersteunt het immuunsysteem.
 4. Vitamine C: Voor de opname van ijzer is vitamine C van belang.
 5. Vitamine D: Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen en speelt een rol bij de botaanmaak van kinderen.

Ons Multi Mama supplement bevat een uitgebalanceerde mix van bovenstaande voedingsstoffen.

Supplementen om te vermijden tijdens de zwangerschap en borstvoeding:

 1. Vitamine A in hoge doses: Overmatige vitamine A kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de baby. Vermijd het gebruik van supplementen met een hoog gehalte aan vitamine A, zoals levertraan.
 2. Kruidensupplementen: Sommige kruiden kunnen gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap, omdat ze weeën kunnen opwekken of het risico op bloedingen kunnen vergroten. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je kruidensupplementen inneemt.
 3. Cafeïne: Niet alleen supplementen met cafeïne, maar ook cafeïne in voeding en dranken kun je het beste zoveel mogelijk beperken. Een overmatige cafeïneconsumptie wordt geassocieerd met een verhoogd risico op miskramen.

Andere overwegingen:

 1. Raadpleeg een zorgverlener: Voordat je begint met het innemen van supplementen tijdens de zwangerschap of borstvoeding, is het essentieel om met een zorgverlener te spreken. Iedere vrouw heeft individuele behoeften en gezondheidsomstandigheden, dus het is belangrijk om professioneel advies te krijgen. Een supplementenadvies met één van onze therapeuten behoort ook tot de mogelijkheden.
 2. Kies betrouwbare supplementen: Als je besluit supplementen te nemen, kies dan voor betrouwbare merken die kwaliteitsproducten aanbieden en waarvan de ingrediënten zijn getest op veiligheid.
 3. Evenwichtige voeding: Hoewel supplementen belangrijk kunnen zijn, moeten ze nooit de plaats innemen van een gezond en uitgebalanceerd dieet tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.
 4. Vermijd overmatige dosering: Neem nooit meer dan de aanbevolen dosis van een supplement in, tenzij geadviseerd door een zorgverlener.

Tip 1:

Wil jij weten welke supplementen je wel én niet kunt nemen tijdens je zwangerschap en het geven van borstvoeding? Klik hier voor een handig overzicht!

Tip 2:

Wil jij jezelf én je kindje zo goed mogelijk ondersteunen tijdens de zwangerschap en houd je het graag gemakkelijk? Dan is ons supplementenpakket voor tijdens de zwangerschap echt iets voor jou. Zo weet je zeker dat je op een veilige manier met supplementen omgaat én bespaar je 10% korting!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar