Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Hooikoorts tips

Tips bij hooikoorts klachten

Bij hooikoortspatiënten zijn er een aantal zaken van belang om de gezondheid te herstellen en klachten te doen verminderen of verdwijnen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Hoe hooikoorts kan ontstaan en welke klachten je kan ervaren lees je in deze blog.

Histaminerijke voeding vermijden

Om ervoor te zorgen dat je niet nóg meer histamine binnenkrijgt is het verstandig histaminerijke voeding te vermijden. Histamine vinden we onder andere in chocola, varkensvlees, bier, rode wijn, E-nummers, tomaat, kiwi en drop. Dit kun je dus beter laten staan. 

Daarnaast kun je brandnetel gebruiken in soepen, smoothies of een kopje thee. Ook kun je er heerlijke pesto van maken. Brandnetel remt namelijk de aanmaak van histamine.

Voeding rijk aan flavonoïden

De voedingsmiddelen die je bij hooikoortsklachten juist wél binnen wilt krijgen zijn rijk aan flavanoïden. Flavanoïden hebben namelijk een antihistamine werking en dat kun je bij hooikoortsklachten goed gebruiken! Denk hierbij aan paprika, broccoli, citrusfruit, groene thee, blauwe druiven en rode vruchten.

Een ander krachtig antihistaminicum is scutellaria. Scutellaria, ook wel glidkruid, geeft verlichting wanneer er pollen in de lucht zijn en kan worden ingezet wanneer er al klachten zijn. 

Ontstekingsremmende voeding

Omega 3 vetzuren werken als natuurlijke ontstekingsremmer. Je vindt omega 3 met name in vette vis als zalm, haring en makreel. Maar ook in lijnzaad, chiazaad en hennepzaad. Wanneer je weinig van deze voedingsmiddelen binnenkrijgt, is het raadzaam om een omega 3 supplement te gebruiken.

Daarnaast is het ook raadzaam om uien, knoflook, kappertjes, boerenkool en appels met schil toe te voegen aan je maaltijden vanwege het stofje quercetine. Quercetine is het meest voorkomende polyfenol in onze voeding en van polyfenolen wordt gezegd dat ze een ontstekingsremmende en antioxiderende werking hebben én de productie van histamine remt.

Ook kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking. Je kunt dit specerij onder andere gebruiken in soepen, door curry’s of als basis voor een kopje golden milk.

Herstel de darmbarrière

Onze gezondheid hangt samen met onze darmgezondheid. Om het immuunsysteem te versterken is het van belang het darmmicrobioom te herstellen. Hierbij is het van groot belang om een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden. Eet onder andere voldoende groenten, gezonde vetten en eiwitten en voeg prebiotische voeding als zuurkool, tempeh, misosoep, kambucha en kefir toe aan je voedingspatroon om je darmmicrobioom te herstellen.

Ons pre/probiotica supplement bevat levende bacteriën die tevens bij kunnen dragen aan het herstel van de darmgezondheid.           

Verminder je stress

Niet alleen voeding en voedingsstoffen kunnen je ondersteunen bij de strijd tegen je hooikoorts aanvallen. Ook je mentale weerbaarheid en balans zijn van enorm groot belang.

Hoe meer stress je ervaart, hoe meer je immuunsysteem vatbaar is voor allergieën. Hoe meer je ontspant hoe beter het gaat. Ontspannen is dus super belangrijk! Een heel klein beetje stress kan al voldoende zijn om jou de rest van de dag snotterend en niesend door te laten gaan. Mediteer deze periode wat vaker, zet je favoriete muziek op en ga lekker dansen. Hoe beter jij in je vel zit, hoe minder last je zult ervaren.

Ondersteun het immuunsysteem met supplementen

Door de overactiviteit van het immuunsysteem is je gezondheid niet optimaal bij hooikoorts. Het is daarom nóg belangrijker om je lichaam te voorzien van extra voedingsstoffen.

Wil jij weten welke supplementen jouw lifestyle het beste ondersteunen dit seizoen? Vraag dan een gratis supplementenadvies aan bij één van onze therapeuten. We kijken graag met je mee.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar