Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden Charlotte Labee Supplements

Tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden

Ben jij vaak vermoeid, heb je regelmatig een after dinner dip, trek in zoetigheid en kun je de dag niet doorkomen zonder een aantal tussendoortjes? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt van een schommelende bloedsuikerspiegel.

Als je voeding met suiker eet, gaat de bloedsuikerspiegel omhoog. In de pancreas (alvleesklier) wordt er vervolgens insuline aangemaakt om deze suikers weer af te breken. Je wil dat de glucoseconcentratie (en dus je bloedsuiker) tussen bepaalde grenzen blijft schommelen. Deze tips helpen daarbij:

1. Nuchter bewegen

Nuchter bewegen zorgt voor een verbeterde glucose opname wat resulteert in een stabielere bloedsuikerspiegel. De ochtend is het meest geschikte moment om hiermee aan de slag te gaan, omdat je dan 8-12 uur nuchter bent en je maag leeg is.

Als je niet gewend bent het ontbijt uit te stellen of over te slaan is het goed om met een lage intensiteit aan beweging te beginnen. Start bijvoorbeeld met een wandeling of fietstocht en bouw dit later op naar krachttraining, hardlopen of high intensity. Doe vooral wat voor jou goed voelt en probeer minimaal twee keer in de week nuchter te bewegen, om de positieve effecten te ervaren.

2. Voldoende goede vetten eten

Het eten van gezonde vetten uit bijvoorbeeld vette wilde vis of avocado's zorgt ervoor dat de celmembranen flexibel blijven en zo goed kunnen reageren op o.a. insuline. Dit zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel. Inspiratie nodig? Wat denk je van deze lekkere salade met gerookte zalm?

Lukt het je niet om regelmatig gezonde vetten op het menu te zetten, dan is een omega 3 supplement een goede aanvulling!

3. Eiwitrijke maaltijden eten

Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en houden de bloedsuikerspiegel stabiel. Door in de ochtend al te starten met een eiwitrijke maaltijd, heb je hier de hele dag profijt van! Het zorgt ervoor dat je minder trek hebt in tussendoortjes, en zo dus minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel ervaart!

Eiwitrijke maaltijden zijn bijvoorbeeld omelet rolletjes, pancakes, een smoothie bowl of een smoothie verrijkt met eiwitpoeder!

4. Intermittent fasting

Intermittent fasting is niet voor iedereen geschikt, bij een hormonale disbalans adviseer ik dit bijvoorbeeld niet, maar wanneer je in goede gezondheid verkeert kan intermittent fasting veel goeds doen voor je gezondheid. Het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel is één van de voordelen.

5. Voeg kaneel toe aan je maaltijden

Kaneel staat erom bekend de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Strooi dus eens lekker wat kaneel over je appeltje, smoothie of havermout!

Ons nieuwe Blood sugar support supplement bevat overigens ook Ceylon kaneel.

6. Vermijd snelle suikers en bewerkte voeding

Bewerkte en suikerrijke voeding wordt in je lichaam in rap tempo omgezet in glucose. Het gevolg? Een piek in je bloedsuikerspiegel, welke vervolgens ook weer zal dalen. Mijn advies is dus sowieso om snelle suikers zoals koek, snoep en frisdrank te vermijden. Wil je dit toch een keer eten, zorg dan dat je ook voldoende eiwitten en gezonde vetten inneemt om je bloedsuikerspiegel nog enigszins stabiel te houden!

7. Zorg voor voldoende ontspanning

Stress zorgt voor een verhoogde energiebehoefte, probeer dit dus te vermijden en zorg voor voldoende ontspanning.

De hormonen adrenaline en cortisol (welke vrijkomen in tijden van stress) zorgen er namelijk voor dat er meer glucose wordt vrijgemaakt, waardoor wederom je bloedsuikerspiegel zal verhogen. Ontspanning is dus essentieel.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar