Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Waar is collageen goed voor Charlotte Labee Supplements

Waar is collageen goed voor?

Ouder worden we allemaal, maar dat betekent niet dat we daar altijd blij mee zijn. Als we de eerste rimpels zien verschijnen slaat de paniek al toe. Wanneer onze huid zichtbaar veroudert heeft dit te maken met collageen. Wat de functies zijn van collageen en hoe een supplement kan helpen leggen we in dit artikel aan je uit!

Wat is de functie van collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het is nodig om weefsels zoals botten, huid, spieren, pezen en kraakbeen te verbinden. Volgens onderzoek draagt collageen bij aan de kracht & veerkrachtigheid van weefsels.

Zo bestaat collageen voor 60% uit kraakbeen, bedoeld om de botten te beschermen.

Tevens wordt collageen door veel mensen gebruikt voor een gezonde huid. Uit studies blijkt dan ook dat collageen onder andere de elasticiteit van de huid verbetert.

Heb ik een tekort aan collageen?

Wanneer we ouder worden neemt de collageenproductie in ons lichaam af, dit begint op ongeveer 25-jarige leeftijd. Ook roken, slaapgebrek, weinig lichaamsbeweging en overmatig alcoholgebruik zijn factoren die de collageenproductie afremmen.

Je merkt dit onder andere aan het ontstaan van rimpels en het verzwakken van de huid. Collageen in de diepe huidlagen verandert namelijk van een strak geheel in een wirwar van vezels.

Voeding & leefstijl

Gezonde voeding is áltijd de basis. Het is de brandstof die je lijf in zijn drukke bestaan hard nodig heeft. Collageen is een eiwit dat door het lichaam wordt ingezet waar het, het hardst nodig is. Als je kampt met veel tekorten zul je van voeding met collageen dus niet altijd de vruchten plukken. Wél zijn er verschillende voedingsmiddelen die veel collageen bevatten. 

We vinden collageen voornamelijk terug in dierlijke voeding. Voor de vegetariërs onder ons én ten aanzien van het klimaat is dit dus geen goed nieuws. Een populair én uitermate gezond voedingsmiddel rijk aan collageen is botbouillon. Ook bij dieren is collageen namelijk terug te vinden in botten.

Is een collageen supplement nodig?

Collageen is één van de meest verkochte supplementen op het moment. Dagelijks krijgen ontvangen we laaiend enthousiaste reviews. Maar met enkel een supplement los je niks op.

Zoals je al eerder las neemt collageen snel af bij een ongezonde leefstijl, denk aan weinig beweging, slaapgebrek en veel stress. Dit werkt óók de andere kant op, als je een gezonde leefstijl hebt loop je minder snel tekorten op.

Voor de beste opname ontwikkelde Charlotte Labee een collageensupplement in poedervorm. Elke dag meng je één schepje Collageen in een glas water. We raden collageen vooral aan vanaf 25 jaar, omdat je lichaam er dan minder van aanmaakt. Maar ook op jongere leeftijd zien we mooie resultaten!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar