Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn voor je gezondheid Charlotte Labee Supplements

Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn voor je gezondheid

We krijgen met steeds meer toxinen te maken en dit betekent dat we onszelf hier ook steeds beter tegen moeten gaan wapenen! Toxinen hebben een negatieve invloed op onze gezondheid waardoor het extra belangrijk is om voldoende antioxidanten binnen te krijgen. In dit artikel leggen we je uit wat toxinen zijn, wat antioxidanten zijn en wat jíj kunt doen om gezond te blijven!

Wat zijn toxinen?

Toxinen zijn giftige stoffen die we vrijwel overal tegenkomen. We vinden ze in verpakkingen, cosmeticaproducten, schoonmaakmiddelen en in veel van onze voeding. Ontkomen aan toxinen lukt ons vandaag de dag bij lange na niet, maar je kunt de blootstelling wel proberen te beperken. Kijkend naar eten en drinken vinden we toxinen namelijk vooral in bewerkte voedingsmiddelen, transvetten, smaakversterkers en zoetstoffen. In het milieu vinden we toxinen vaak in drugs, uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en geneesmiddelen. Door ongezonde voeding, plastic verpakkingen en niet-biologische middelen zoveel mogelijk te vermijden beperk je de inname van toxines. Maar we kunnen nog meer doen…

Het tegengif!

Als we bloot worden gesteld aan te veel toxinen komen er ook te veel vrije radicalen in ons systeem terecht. Maar gelukkig is de natuur zo slim dat er ook antioxidanten bestaan! Antioxidanten gaan het proces van oxidatie en zo het vrijkomen van vrije radicalen tegen. Ze gaan celveroudering tegen en werken beschermend tegen verschillende chronische ziekten. Ze ondersteunen je immuunsysteem, werken ontstekingsremmend, anti-aging en beschermen onze cellen en weefsels.

Tips voor balans tussen vrije radicalen en antioxidanten

De balans tussen vrije radicalen en antioxidanten is, net als iedere balans in ons systeem, erg belangrijk. Vandaag de dag hebben de meeste mensen, mede door de hoeveelheid aan toxinen, een overschot aan vrije radicalen. Het is daarom belangrijk om te focussen op antioxidanten. We hebben vijf tips voor je!

  1. Eet blauwe bessen, frambozen, druiven, pruimen, boerenkool, broccoli, wortels, spinazie, spruitjes, aubergine en ui. Kies voor biologische groenten en fruit van het seizoen om de blootstelling aan toxinen te vermijden.
  2. Ondersteun je gezondheid met supplementen met een anti oxidatieve werking zoals vitamine C, Resveratrol* en Curcuma*. Vraag een gratis supplementenadvies aan om één van de therapeuten met je mee te laten kijken!
  3. Drink groene thee en voldoende water
  4. Gebruik biologische en natuurlijke skincare en haircare producten. 
  5. Ga aan de slag met een gezonde (!) detox, meer informatie daarover vind je hier.

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met je gezondheid? Onze therapeuten kijken graag met je mee!

*Claims in afwachting van Europese goedlating

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar