Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Herfstdip

Wat te doen bij een herfstdip?

De herfst, met zijn betoverende kleuren en verfrissende geur van gevallen bladeren, markeert een tijd van transformatie in de natuur én in ons als mens. Terwijl bomen hun bladeren laten vallen en de dagen korter worden, ondergaan ook wij veranderingen, zowel fysiek als mentaal. De herfst is een seizoen dat ons herinnert aan de kwetsbaarheid van onze gezondheid en het belang van het ondersteunen van ons immuunsysteem, om zo een herfstdip te voorkomen.

In dit artikel kijken we naar de impact van de herfst op ons welzijn en bespreken we enkele essentiële voedingsstoffen die het immuunsysteem ondersteunen. Bovendien kijken we naar waarom supplementen maatwerk zijn en waarom niet iedereen dezelfde supplementen zomaar zou moeten slikken.

Wat doet de herfst met onze gezondheid?

De herfst brengt koelere temperaturen en veranderingen in lichtblootstelling met zich mee. Dit heeft invloed op ons biologische ritme en kan leiden tot een verminderde energie en een verzwakt immuunsysteem. De afnemende zonneschijn beïnvloedt ook onze vitamine D-productie, een essentiële vitamine die nodig is voor een gezond immuunsysteem.

Bovendien neigen we in de herfst vaak naar comfortvoedsel, wat kan leiden tot een ongezonder voedingspatroon en gewichtstoename. Deze factoren kunnen het immuunsysteem verzwakken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor verkoudheid, griep en andere infecties.

Voedingstoffen bij een herfstdip

Om een herfstdip zoveel mogelijk te voorkomen is het van belang je immuunsysteem te ondersteunen. De volgende voedingsstoffen helpen daarbij: 

  1. Vitamine D: Omdat de zon minder schijnt, is het cruciaal om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van het immuunsysteem en het handhaven van gezonde botten. Vitamine D in voeding vind je in dierlijke producten zoals sardines, zalm, eieren, kip en yoghurt.
  2. Vitamine C: Deze vitamine staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Het is een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Vitamine C vind je onder andere in rode paprika, spruitjes, peterselie en sinaasappelen.
  3. Zink: Zink is essentieel voor de aanmaak van witte bloedcellen, die een cruciale rol spelen in ons immuunsysteem. Zink zorgt dus mede voor een goede weerstand en vind je met name in oesters, hennepzaad, lijnzaad, pompoenpitten en cacao.
  4. Vitamine B12: Vitamine B12 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en vind je vooral in lever, nori, mosselen, sardines en andere dierlijke producten. Eet je vegetarisch of veganistisch, dan is het van belang om vitamine B12 op een andere manier binnen te krijgen.

Andere tips om een herfstdip te verzachten

  1. Ga naar buiten, zelfs wanneer het grauw en regenachtig is. Een herfstdip heeft onder andere te maken met een gebrek aan (zon)licht, dus probeer alsnog zoveel mogelijk licht op te nemen!
  2. Eet seizoensgroenten zoals pompoen, kastanje en pastinaak. Geef je spijsvertering (na een zomer vol rauwe groenten in salades) wat rust en verwen je zelf met stoofpotjes en ander warm comfort food!
  3. Laat dit seizoen los wat jou niet meer dient. Dit kan een (slechte) gewoonte zijn, maar ook een persoon in je leven. Door jouw dromen en doelen op te schrijven en te voelen wie of wat je ervan weerhoudt deze doelen en dromen waar te maken en hierin bewuste keuzes te maken, zul je ervaren dat loslaten zorgt voor lucht, ruimte en (persoonlijke) groei.

Waarom zijn supplementen maatwerk?

Het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen is van essentieel belang voor de gezondheid en om het immuunsysteem te versterken. Het is daarbij wel belangrijk om op te merken dat niet iedereen dezelfde behoeften heeft. Factoren zoals leeftijd, geslacht, genetica, dieet en levensstijl spelen allemaal een rol in de behoefte aan specifieke voedingsstoffen. Dit is waarom wij bij Charlotte Labee Supplements altijd een persoonlijk advies aanraden, zoals onze therapeuten gericht met je kunnen meekijken.

Elk individu heeft een unieke biochemie, en daarom is het cruciaal om supplementen te kiezen die aansluiten bij deze individuele behoeften. Op deze manier kun je ervan uit gaan dat je niet alleen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, maar ook de juiste hoeveelheden en combinaties, waardoor het immuunsysteem en de rest van je fysieke en mentale gezondheid optimaal wordt ondersteund!

Het is mogelijk om zowel een telefonisch supplementenadvies als een online supplementenadvies aan te vragen.

Herfstdip

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar