Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Hormoon veranderingen

Welke hormonen veranderen naarmate je ouder wordt?

Hormonen spelen een belangrijke rol in het lichaam en zijn verantwoordelijk voor veel van onze biologische functies, zoals onze stemming, ons metabolisme, onze seksuele gezondheid en ons immuunsysteem. Naarmate we ouder worden, veranderen de niveaus van hormonen in ons lichaam, en dit kan een aantal veranderingen en symptomen veroorzaken. In dit artikel bespreken we een aantal hormonen en de effecten van hormonale veranderingen.

Oestrogeen

Oestrogeen is een hormoon dat vooral bij vrouwen wordt geproduceerd en een belangrijke rol speelt bij de vruchtbaarheid, menstruatiecyclus en botten. Na de menopauze, die meestal rond de leeftijd van 50 jaar begint, neemt de productie van oestrogeen sterk af. Dit kan leiden tot symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen en slaapproblemen.

Testosteron

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, maar wordt ook in kleine hoeveelheden geproduceerd bij vrouwen. Naarmate mannen ouder worden, neemt de productie van testosteron af, wat kan leiden tot symptomen zoals verminderde spiermassa, vermoeidheid, verminderde seksuele functie en stemmingswisselingen. Vrouwen kunnen na de menopauze ook een afname van testosteron ervaren, wat kan leiden tot verminderd libido en energie.

Progesteron 

Progesteron is een hormoon dat voornamelijk bij vrouwen wordt geproduceerd en een rol speelt bij de menstruatiecyclus en zwangerschap. Na de menopauze neemt de productie van progesteron af. Dit kan bij sommige vrouwen leiden tot symptomen zoals vaginale droogheid en verminderde seksuele functie.

Schildklierhormonen

De schildklier produceert hormonen die de stofwisseling reguleren. Naarmate we ouder worden, kan de schildklier minder efficiënt werken, wat kan leiden tot een afname van de schildklierhormonen. Dit kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, gewichtstoename, koude intolerantie en obstipatie.
De hormoonregulatie is erg complex en factoren als genetica, levensstijl en omgeving kunnen de hormoonregulatie dan ook beïnvloeden, in zowel positieve als negatieve zin. Zo hebben bijvoorbeeld stress en suikers een negatieve invloed op de hormoonhuishouding, terwijl ontspanning en specifieke vitaminen en mineralen de hormoonbalans juist kunnen verbeteren.
Wil jij samen met één van onze therapeuten aan de slag met jouw hormoonbalans en gezondheid? Vraag dan hier een uitgebreid consult aan! 

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar