Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Welke magnesium bij vermoeidheid

Welke magnesium bij vermoeidheid

Het hebben van voldoende energie en je fit en vitaal voelen is van onschatbare waarde voor ons als mens. Als we denken aan het verbeteren van onze energie denken we vaak aan een goede nachtrust, voldoende bewegen en gezond eten. Het belang van het mineraal magnesium wordt echter vaak vergeten wanneer we ons futloos voelen. Welke rol speelt dit mineraal in bij vermoeidheid en welke magnesium bij vermoeidheid kun je het beste inzetten? We bespreken het in deze blog! 

Over magnesium 

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Zo is magnesium goed voor het geheugen, de geestelijke balans en de leerprestaties, zorgt het voor een normaal concentratievermogen en draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daarnaast is magnesium van belang voor onze spieren, botten en het gebit én ondersteunt het ons energieniveau.  

Een tekort aan magnesium kun je dan ook herkennen aan klachten als vermoeidheid, tintelend gevoel, stressgevoel, hoofdpijn, rusteloosheid, concentratieproblemen en meer. 

Omdat ons lichaam zelf geen magnesium kan aanmaken, is het van belang dagelijks de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Dit kan uit voeding worden gehaald, of uit supplementen.   

Magnesium gratis masterclass

Magnesium uit voeding  

Als je je magnesiuminname wilt verhogen, is het van belang om magnesiumrijke voeding aan je maaltijden toe te voegen. 10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium: 

  1. Spinazie 
  2. Boerenkool 
  3. Bananen 
  4. Amandelen 
  5. Quinoa 
  6. Pompoenpitten 
  7. Cacao 
  8. Sesamzaad 
  9. Zilvervliesrijst 
  10. Chiazaad 

Magnesium supplementen 

Haal je niet voldoende magnesium uit je voeding, of heb je extra magnesium nodig omdat je bijvoorbeeld veel stress ervaart? Dan kan een magnesium supplement de uitkomst bieden.  

Er zijn veel verschillende soorten magnesium, we leggen hieronder uit welke je het beste kunt inzetten: 

Magnesium Malaat is goed voor de werking van de spieren en draagt bij aan geestelijke energie. 

Magnesium Tauraat ondersteunt de geestelijke balans en draagt bij aan het geheugen. 

Magnesium Bisglycinaat is goed voor de geestelijke veerkracht en helpt bij geestelijke inspanning.  

Welke magnesium bij vermoeidheid 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Magnesium Bisglycinaat een fijn supplement bij geestelijke inspanning. Deze vorm van magnesium is namelijk gebonden aan het aminozuur glycine. Glycine staat bekend om zijn kalmerende effecten op de hersenen en het zenuwstelsel.

Magnesium Bisglycinaat werkt door de activiteit van GABA (gamma-aminoboterzuur) te versterken, een neurotransmitter die het zenuwstelsel kalmeert. Dit helpt je onder andere om goed te kunnen ontspannen.

Magnesium Bisglycinaat kan het gebrek aan energie helpen verminderen.

Supplementen gebruiken 

Bij Charlotte Labee Supplements adviseren wij om niet zomaar te starten met het slikken van supplementen. Niet alle supplementen kunnen worden gecombineerd met elkaar (of bijvoorbeeld medicijnen) en kunnen dus meer kwaad dan goed doen wanneer je hier niet juist mee om gaat of niet goed bent geïnformeerd.  

Ervaar jij klachten zoals vermoeid of slaapproblemen en zou je graag willen weten welke supplementen jou hierbij het beste kunnen ondersteunen? Vraag dan een persoonlijk supplementenadvies aan bij één van onze therapeuten, zodat jij precies weet welke supplementen, combinaties en doseringen passen bij jouw leefstijl.  

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar