Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Testosteron test + 0,5 uur consult

Verbind je brein, hart en buik

€125,-

Testosteron test + 0,5 uur consult

Waarom een Testosteron test?

Het hormoon testosteron is belangrijk voor onder andere de opbouw en het in stand houden van de spiermassa. Ook speelt testosteron een rol bij het libido en zowel de vetregulatie als vetopslag in ons lichaam. Merk je een afname van spiermassa, verminderd libido of dat je sneller aankomt dan je gewend bent? Met deze testosteron test kun je eenvoudig en snel zelf je testosteronniveau controleren en een eventueel testosteron tekort signaleren. 

Tijdens het half uur consult bespreken een van onze therapeuten de uitslag met je en wordt er een persoonlijk advies gegeven over hoe jij een goed testosteronniveau kan behouden of verbeteren. 

Wat is de functie van testosteron?

Testosteron het mannelijke geslachtshormoon dat erom bekend staat invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken. Op latere leeftijd is testosteron erg belangrijk voor je spieren, botten, huid, hersenen en prostaat. Testosteron regelt onder andere de vetregulatie en -opslag, en het bloedsuikergehalte en bloeddruk. Ook stimuleert het de aanmaak van het beenmerg en heeft testosteron een invloed op de stevigheid van het bot (botdichtheid) en de groei van spieren. Verder heeft het hormoon een invloed op de kwaliteit van de erectie, de werking van de prostaat en de aanmaak van sperma. Testosteron is essentieel voor het libido. Testosteron speelt ook een rol bij (het voorkomen van) depressies. Mannen ouder dan 35 krijgen te maken met een langzame daling van het testosteronniveau. Als het testosteronniveau te snel daalt kunnen klachten optreden zoals  vermoeidheid, slaapklachten, botontkalking, erectiestoornissen, hart- en vaatziekten, het metabool syndroom en verlies van spierkracht.

Wanneer is een testosteron test zinvol?

Verschillende symptomen kunnen wijzen op een testosteron tekort. Als je aanhoudend last hebt van klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, een verminderd libido of problemen met de erectie zou dit met een laag testosteronniveau te maken kunnen hebben. Een verlaagd niveau kan ook van invloed zijn op spiergroei en de hoeveelheid lichaamsvet. Testosteron en spiermassa zijn met elkaar verbonden. Als je spiermassa kwijtraakt terwijl je evenveel sport als voorheen of fanatiek aan krachttraining doet en spiergroei achterblijft, kan een testosteron test uitwijzen of dit met een laag testosterongehalte te maken heeft. Een tekort kan zich ook uiten in snel aankomen of moeilijk afvallen. Dit heeft ermee te maken dat testosteron de stofwisseling stimuleert en het lichaam hierdoor meer energie verbruikt wat de vetverbranding ten goede komt.

Heb je last van één of meerdere van deze symptomen dan kan een laag testosterongehalte de oorzaak zijn. Een testosteron test laat zien of er sprake is van een testosteron tekort.

Het resultaat van een testosteron test

De uitslag van deze testosteron test geeft inzicht in je testosteronniveau op dit moment. Hiernaast geeft de uitslag informatie over wat een gezond testosteronniveau is en wat jouw resultaat betekent. Vervolgens krijg je aan de hand van enkele aanbevelingen advies over hoe je een goed testosteronniveau kan behouden of een waarde buiten het optimale bereik op een natuurlijke wijze kunt verbeteren.

Afspraak inplannen

Je kunt een afspraak live op ons kantoor in Rotterdam inplannen of een online afspraak maken. Wees ervan bewust dat het echt een investering in jezelf is, waarbij live vaak beter overkomt dan online (mits je natuurlijk ver weg woont). Gun jezelf dit moment om alles eruit te halen.

Annuleren is mogelijk tot 7 dagen voor de afspraak i.v.m. de beschikbaarheid. Verplaatsen van de afspraak kan tot 72 uur van tevoren.

Let op! Na aankoop ontvang je binnen 24 uur jouw afspraak bevestiging. Na 17:00 u. of in het weekend kan het wat langer duren. Wij bevestigen je afspraak dan de eerstvolgende werkdag.

Wat gebeurt er na het inplannen van mijn afspraak?

Op het moment dat jij een testosteron test + half uur consult boekt ziet het proces er als volgt uit:

Stap 1: Bekijk in onze agenda welk moment jij graag jouw testosteron onderzoek en half uur consult met een van onze therapeuten inplant (online/live). Houd hierbij rekening met 2 weken verwerkingstijd.

Stap 2: Na het plannen van de afspraak ontvang je een bevestiging per mail waarin je toegang krijgt tot onze online cliëntenomgeving.

Stap 3: Je ontvangt jouw online vragenlijst met vragen over jouw leefstijl, stress en voeding.

Stap 4: Vul deze vragenlijst volledig en eerlijk in voordat de afspraak plaatsvindt.

Stap 5: Je ontvangt binnen 2-3 werkdagen na aankoop de testset bij jou thuis.

Stap 6: Je volgt thuis de stappen die aangegeven worden in de testset en stuurt deze op naar het laboratorium.

Stap 7: De uitslag ontvangen wij van het laboratorium en nemen jouw uitslag voor het consult door samen met het intake-formulier.

Stap 8: Live sessie? Je kunt gratis parkeren voor de deur en je wordt ontvangen op ons kantoor.

Online sessie? Je ontvangt de link naar het videogesprek in een e-mail (cliëntenomgeving).

Stap 9: Op het moment dat jij jouw consult hebt vindt er met jouw therapeut een uitgebreid gesprek plaats waarin de adviezen en het plan samen met jou besproken worden.

Stap 10: Tijdens het consult is er ruimte voor vragen en krijg je informatie over hoe jij jouw gezondheid kan verbeteren.

Stap 11: Na het gesprek ontvang je jouw advies ook digitaal (cliëntenomgeving) zodat je het thuis nog rustig door kunt nemen en je een duidelijk overzicht hebt.

Stap 12: Met het advies ga je thuis aan de slag, als je behoefte hebt aan een vervolgsessie hebben wij daar mogelijkheden voor.


Wie is onze therapeut?

Laura

Laura is Orthomoleculair en KPNI (Klinische Psycho Neuro Immunologie) therapeut. Ook is zij Brain Balance coach. Ze biedt praktische handvatten en tools waar je direct mee aan de slag kunt. Laura kan snel tot de kern komen en coacht op een directe en tegelijkertijd liefdevolle manier. “Mijn passie voor dit vak is 12 jaar geleden ontstaan omdat ik zelf met allerlei gezondheidsklachten kampte; een grote disbalans die zich uitte in mijn darmen, gewrichten, hormonen en mentale gezondheid. Als geen ander weet ik hoe het is om te horen te krijgen, sorry mevrouw dit is het en we kunnen niets meer doen! En het tegendeel kunnen bewijzen door aan de slag te gaan met mijn leefstijl en mijn brain balance” is het bewijs dat we veel meer kunnen dan we denken, als we maar bewust zijn van wat we doen met passende informatie”.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar