Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Darmonderzoek

Verbind je brein, hart en buik

€565,-

Darmonderzoek

Waarom een darmonderzoek?

Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. De verbinding tussen de twee is dan ook ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid. Maar liefst 92% van de zenuwcellen in de hersenen is ook terug te vinden in de darmen. Dat betekent dat onze hersenen en darmen continu met elkaar communiceren.

Gezonde darmen beginnen met een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon zorgt daarom ook voor gezonde hersenen. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met onze darmgezondheid? Veel chronische ziektebeelden kunnen worden herleid naar ongezonde darmbacteriën. Alle bacteriën in de darmen – zowel gezonde als ongezonde bacteriën – bij elkaar noemen we onze darmflora.

Om een goed beeld te geven van de darmflora en hierop een behandelplan te maken, kan een darmonderzoek wenselijk zijn. Tijdens het 1,5 uur durende consult met een van onze therapeuten wordt de uitslag van het darmonderzoek met je besproken en krijg je een behandelplan op maat gemaakt gericht op het creëren van een goede balans in de darmen. 

Het onderzoek

De microbioom plus ontlastingstest omvat de microbiologische analyse van aërobe en anaerobe sleutelbacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), spijsverteringsresiduen en alfa-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorisch IgA, EPX, Bèta defensine en zonuline in de ontlasting. Verder wordt het menselijke intestinale microbioom bepaald door middel van sequentiebepaling van het genoom van de darmflora.

Het intestinale microbioom, het totaal van alle micro-organismen, die de darm koloniseren, is van vitaal belang voor de menselijke gezondheid. Een dysbiose van het darmmicrobioom wordt - zoals talrijke studies bewijzen - geassocieerd met verschillende ziekten: metabool syndroom, diabetes, inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, darmkanker, calciumoxalaat-nierstenen, cardiovasculaire ziektes, reumatoïde artritis, evenals neurologische aandoeningen.

De analyse van het intestinale microbioom wordt uitgevoerd door middel van DNA-sequentie (next-generation sequentie). Deze methode bracht een revolutie teweeg in de diagnostiek, omdat het de detectie van bijna alle tot dan bekende bacteriën mogelijk maakte. Door DNA-sequentie kunnen de effecten van afzonderlijke zeer complexe microbiota op de kolonisatieresistentie, spijsverteringsprocessen, opname van voedingsstoffen en vitaminen evenals op de immuniteit nauwkeuriger worden beoordeeld. In deze moleculair-biologische testmethode worden ook anaerobe bacteriën op het hoogste technische niveau gedetecteerd, die niet kunnen worden aangetoond via een bacteriecultuur (op kweek zetten).

Bovendien omvat deze test de parameters van de Gezondheidscheck Darm inclusief zonuline in de ontlasting. De Gezondheidscheck Darm omvat naast het onderzoek van de florastatus de beoordeling het spijsverteringvermogen en -capaciteit én de toestand en de functie van de intestinale mucosa en het darm-geassocieerde immuunsysteem.

Hoe gebruik ik de test?

Lees de instructies die bij het product zijn geleverd. Geschikt voor personen van 18 jaar en ouder.

Afspraak inplannen

Je kunt een afspraak live op ons kantoor in Rotterdam inplannen of een online afspraak maken. Wees ervan bewust dat het echt een investering in jezelf is, waarbij live vaak beter overkomt dan online (mits je natuurlijk ver weg woont). Gun jezelf dit moment om alles eruit te halen.

Plan je afspraak niet eerder dan 4 weken vanaf de huidige datum in. Dit in verband met een verwerkingstijd van het onderzoek.

* Annuleren is mogelijk tot 7 dagen voor de afspraak i.v.m. de beschikbaarheid. Verplaatsen van de afspraak kan tot 72 uur van tevoren.

Let op! Na aankoop ontvang je binnen 24 uur jouw afspraak bevestiging. Na 17:00 u. of in het weekend kan het wat langer duren. Wij bevestigen je afspraak dan de eerstvolgende werkdag.

Wat gebeurt er na het inplannen van mijn afspraak?

Op het moment dat jij een darmonderzoek + consult boekt ziet het proces er als volgt uit:

Stap 1: Bekijk in onze agenda welk moment jij graag jouw darmonderzoek met consult met een van onze therapeuten inplant (online/live).

Stap 2: Na het plannen van de afspraak ontvang je een bevestiging per mail waarin je toegang krijgt tot onze online cliëntenomgeving.

Stap 3: Je ontvangt jouw online vragenlijst met vragen over jouw voedingspatroon, spijsvertering, darmen, slaap, stress, etc.

Stap 4: Vul de vragenlijst volledig en eerlijk in voordat de afspraak plaatsvindt.

Stap 5: Je ontvangt binnen 2-3 werkdagen de testset na aankoop van het darmonderzoek.

Stap 6: Je volgt thuis de stappen die aangegeven worden in de testset en stuurt deze op naar het laboratorium.

Stap 7: De uitslag ontvangen van het laboratorium en nemen jouw uitslag voor het consult door samen met het intake-formulier.

Stap 8: Live sessie? Je kunt gratis parkeren voor de deur en je wordt ontvangen op ons kantoor.

Online sessie? Je ontvangt de link naar het videogesprek in een e-mail (cliëntenomgeving).

Stap 9: Op het moment dat jij jouw eerste consult hebt (1,5 u) vindt er met jouw therapeut een uitgebreid gesprek plaats waarin de uitslag besproken wordt en er een op maat gemaakt plan wordt gegeven.

Stap 10: Tijdens het consult is er ruimte voor vragen en krijg je informatie over hoe jij jouw levensstijl, slaap, ontspanning, beweging, voeding en/of supplementen kan verbeteren.

Stap 11: Na het gesprek ontvang je jouw advies en uitslag ook digitaal (cliëntenomgeving) zodat je het thuis nog rustig door kunt nemen en je een duidelijk overzicht hebt.

Stap 12: Met het advies ga je thuis aan de slag, als je behoefte hebt aan een vervolgsessie hebben wij daar mogelijkheden voor.


Wie is onze darmtherapeute?

Annefleur

Annefleur is Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach en ook is zij Brain Balance geschoold. Vanuit eigen werkervaring ontdekte ze dat een lichaam pas in balans is als het van binnenuit goed werkt. Mede daardoor en door haar verleden met overgewicht en een burnout verlegde ze haar aandacht van het uiterlijk naar het innerlijk van de mens. Ze volgde de opleidingen orthomoleculaire voeding en epigenetisch therapeut. Tijdens deze opleiding ontdekte ze haar passie voor het menselijke lichaam en vooral de darmen. Dit komt omdat de darmen ons tweede brein zijn en waarnemer er een disbalans is het uit een lopende klachten kan geven. Hierna is ze verder gaan studeren tot darmcoach. Tijdens haar consulten zoekt ze naar de juiste balans tussen lichaam, geest en de darmen. 

''Ik ben ontzettend warm en hartelijk ontvangen. Ik had een darmconsult met Marieke en Annefleur schoof aan met wie ik al een heel fijn supplementenadvies had gehad. Ik voelde me heel erg op mijn gemak en begrepen bij deze toppers! We hebben alle onderzoeksresultaten doorgenomen en een plan gemaakt hoe de problematiek in de darm te gaan aanpakken. Super duidelijk allemaal en er was alle ruimte voor het stellen van vragen. Vertrouwen heb ik gekregen dat we gaan focussen op wat ik nodig heb om me weer fitter, energieker en gezonder te gaan voelen in een tempo wat bij mij past met suppletie en voedingsadviezen. Jarenlang had ik strenge diëten ivm allerhande voedsel intoleranties opgelegd gekregen, welke we nu hier onder begeleiding gaan loslaten omdat de oorzaak o.a. vanuit de darm blijkt te komen. Dat loslaten is natuurlijk best moeilijk, maar langzaam gaan we met elkaar alles weer opbouwen. Voor het eerst sinds jaren ging ik naar huis met hoop in mijn hart. Dat het allemaal eindelijk goed gaat komen en dat ik de juiste weg in geslagen ben en de juiste mensen op mijn pad zijn gekomen met wie ik dit samen kan overwinnen. Dankbaar ben ik dat ik...

Laura
Darmconsult

''Bij binnenkomst voelde ik me welkom. En ook het gesprek met Marieke was fijn. Duidelijke tips en uitleg gekregen over het onderzoek. Alle vragen mochten er zijn en er werd de tijd voor mij genomen. Fijne ervaring!''

Vivianne van Alphen
Darmonderzoek

''Het van tevoren invullen van de vragenlijst heb ik als een mooie reflectie ervaren. Het contact voordat de werkelijke afspraak plaats vond ging per email & ik werd erg goed op de hoogte gehouden & was erg prettig. De afspraak in Rotterdam vond plaats in een erg fijn & mooi ingericht gebouw, we werden hartelijk ontvangen. Het werd me duidelijk dat er binnen dit team mensen werken met ontzettend veel kennis, passie & bevlogenheid! Het gesprek met Marieke heb ik als erg fijn, prettig, discreet, opbouwend & motiverend ervaren. Tot zover zou ik Brain Balance zeker aanraden. Nu nog hopen dat de samen met het team van Brain Balance ingeslagen weg ook werkelijk voor een grote verbetering van m'n gezondheid gaat zorgen ;)''

Matthias Van Lieshout
Darmonderzoek

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar