Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

7 redenen waarom supplementen voor iedereen belangrijk zijn Charlotte Labee Supplements

7 redenen waarom supplementen voor iedereen belangrijk zijn

Steeds vaker worden we in de media gewaarschuwd voor het slikken van supplementen en dat is niet voor niets. Wanneer je niet weet wat je slikt en daardoor regelmatig te hoge doseringen of verkeerde combinaties neemt, kunnen supplementen meer fout dan goed doen voor je gezondheid.

Zo kan een te hoge dosis vitamine B6 voor schade aan je zenuwstelsel zorgen, één van de redenen dat we bij Charlotte Labee Supplements kiezen voor een actieve vorm van B6. Bij adaptogene kruiden is het advies om na 3 maanden een stopmaand in te lassen. En sommige supplementen gaan niet goed samen met medicatie. Dit zijn zomaar een drietal redenen waarom we het afraden om zelf te experimenteren met supplementen.

Dat wil overigens niet zeggen dat voedingsstoffen niet essentieel zijn. Dat zijn ze namelijk wel, voor iedereen. Er geldt alleen geen one-size-fits-all.

Miljoenen jaren lang heeft de natuur ons alles gegeven wat we nodig hebben om te overleven en te floreren. In die tijd waren supplementen dan ook niet nodig om een optimale gezondheid te bereiken.

Maar helaas leven we niet meer in de wereld van toen, er is zo ontzettend veel veranderd! Van de manier waarop we voedsel produceren tot aan hoe we met stress omgaan.

Daarom zien we in de praktijk dat heel veel mensen baat hebben bij suppletie. Door onze huidige levensstijl kan er ongemerkt een tekort aan voedingsstoffen ontstaan, waarvan je de gevolgen pas later merkt of toeschrijft aan andere oorzaken.

Hieronder lees je 7 redenen waarom supplementen voor iedereen belangrijk zijn.

1. Bewerkte voeding levert minder voedingsstoffen

Van alle voeding die we in de supermarkt kopen, is 90 procent fabrieksmatig bewerkt om het zo goedkoop, snel en massaal mogelijk te kunnen produceren. Dit bewerkingsproces is schadelijk voor de natuurlijke voedingsstoffen in producten én er worden chemische stoffen toegevoegd die weer schadelijk zijn voor ons. Die chemische voedingsstoffen zijn lastiger te verteren, wat meer energie kost. En dat terwijl we minder voedingsstoffen binnenkrijgen! Dit werkt een voedingsstoffen tekort dus in rap tempo in de hand.
 

2. Landbouwmethoden verarmen de bodem

Ook in de landbouw is het doel zoveel mogelijk geld verdienen, en dus zo goedkoop, snel en veel mogelijk produceren. Landbouwmethoden worden geoptimaliseerd om dit doel te bereiken, maar dit brengt ook ongewenste gevolgen met zich mee. Zo wordt veel landbouwgrond uitgeput, wat ervoor zorgt dat gewassen minder voedingsstoffen bevatten.

In een Zwitsers onderzoek werd het verschil in voedingsstoffen tussen bepaalde groenten en fruit in de periode 1985 en 2002 vergeleken. Wat bleek: in nog geen twintig jaar tijd bevatte broccoli 55 procent minder magnesium, spinazie 76 procent minder calcium en appel 60 procent minder vitamine C! Zelfs een gezond eetpatroon zegt daarom niet alles.

3. Voeding wordt minder lokaal geproduceerd

Door massaproductie komt onze voeding van steeds verder weg, wat ook betekent dat het veel minder vers is wanneer het eenmaal op je bord ligt. Elke dag die na de oogst verstrijkt, verliezen groenten en fruit een beetje van hun voedingswaarde. Lokale voeding die vers van het land komt bevat daarom een stuk meer voedingsstoffen.


4. We brengen minder tijd door in de zon

De oermens was altijd buiten en kreeg daarom een optimale hoeveelheid daglicht mee. Tegenwoordig werken veel van ons binnen en in de winter gaan we in het donker van huis, en komen ook in het donker weer thuis. Als we wel naar buiten gaan, pakken we ons dik in of smeren we zonnebrand op. Dit alles zorgt ervoor dat we nauwelijks nog vitamine D opnemen, terwijl zonlicht hier de belangrijkste bron van is. Het is daarom verstandig om veel voeding te eten die rijk is aan vitamine D, of om deze voedingsstof te suppleren.

5. Vrije radicalen in onze leefomgeving nemen toe

Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen in onze omgeving. Die vind je overal. Bijvoorbeeld in bewerkte voeding, (sigaretten)rook, cosmetica, luchtvervuiling en zware metalen. Als de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaamscellen te hoog wordt, kan dit schadelijk zijn. Je lichaam moet deze radicalen dus afvoeren en gebruikt hier veel voedingsstoffen voor die je ook nodig hebt voor andere belangrijke bren- en lichaamsprocessen. Je hebt dus extra van deze voedingsstoffen nodig om geen tekorten op te bouwen.

6. Laaggradige ontsteking verbruikt veel voedingsstoffen

Veel mensen hebben tegenwoordig last van chronische of laaggradige ontstekingen. Dit zijn geen gevaarlijke ontstekingen, maar je immuunsysteem ziet dit wel zo en is hierdoor constant aan het werk. Dit kan ervoor zorgen dat je voortdurend moe bent. Je immuunsysteem gebruikt namelijk extra energie én voedingsstoffen om de ontsteking tevergeefs te verdrijven. Ook hierdoor kan er een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam ontstaan, die met supplementen aangevuld kan worden.

7. Slechte spijsvertering zorgt voor verminderde opname

Gezond eten biedt nog geen garantie dat je lichaam alle voedingsstoffen ook goed opneemt. Onze spijsvertering is hier verantwoordelijk voor, en die functioneert niet bij iedereen even optimaal. In de normale situatie geeft het enterische zenuwstelsel in je darmen enzymen af, die helpen bij de vertering van voedsel. Stress verstoort deze functie, waardoor je lichaam voedingsstoffen minder goed opneemt. Je hebt in dat geval extra voedingsstoffen nodig om voldoende binnen te krijgen, maar het is ook raadzaam om de oorzaak van je spijsverteringsklachten aan te pakken!

Hoe weet je welke supplementen bij jou passen?

Dat supplementen voor nagenoeg iedereen een waardevolle aanvulling zijn is duidelijk, maar zoals gezegd geldt er geen one-size-fits-all. Daarom kijken we graag met je mee zodat jij de juiste keuzes maakt in de vele supplementen die er zijn.

Het gratis* supplementen advies start met een intakeformulier zodat onze therapeuten inzicht krijgen in jouw leefstijl, eventuele klachten, mogelijk medicijngebruik en meer. Aan de hand hiervan ontvang je een op maat gemaakt advies om jou verder te helpen om de juiste balans te vinden in je voedingsstoffen.

De kosten voor dit persoonlijk supplementenadvies bedragen €15,95 maar deze krijg je in de vorm van een voucher weer terug, zodat je dit kunt besteden aan de juiste supplementen voor jou!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar