Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

7 tips om warm te blijven zonder hoge energiekosten! Charlotte Labee Supplements

7 tips om warm te blijven zonder hoge energiekosten!

Nieuwsberichten over de stijgende energieprijzen en energieplafonds vliegen je om de oren, evenals tips om hierop te besparen.

Maar waarom opzoek gaan naar externe factoren om te verwarmen, als je ook kunt werken aan je interne thermostaat? In dit artikel lees je diverse tips welke je gedurende de dag kunt toepassen!

Ventileer je huis

Het klinkt wellicht wat vreemd met de hoge energiekosten van tegenwoordig, maar ventileer direct nadat je wakker wordt je slaapkamer. Ook het ventileren van andere leefruimtes is belangrijk, omdat frisse lucht essentieel is voor je zuurstofbehoefte en de doorbloeding van je lijf, organen en hersenen.

Neem 's ochtends een koude douche

Hiermee bespaar je niet alleen energiekosten, je boost ook je gezondheid. Als je lichaam wordt blootgesteld aan koudeprikkels, versnelt het verschillende stofwisselingsprocessen, zoals de energieproductie, vetverbranding, spijsvertering en spieractiviteit. Als bijproduct ontstaat warmte.

Ga naar buiten

Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar wanneer je na een koude wandeling weer binnenkomt, voelt het in huis direct een paar graden warmer. Een typische win-win situatie dus! 

Beweeg ieder uur

Met beweging zet je je eigen interne motor aan om jezelf vanbinnen warm te houden. Wees de koude rillingen voor en doe ieder uur wat squats, jumping jacks of lunges. Hiermee verhoog je je hartslag en krijg je het lekker warm. Zijn deze oefeningen fysiek niet mogelijk? Dan volstaan wat rek en strek oefeningen ook.

Voeg verwarmende ingrediënten toe aan je maaltijden en drankjes

Sommige kruiden staan bekend om hun verwarmende effect. Je kunt bijvoorbeeld wat cayennepeper toevoegen aan een gembershotje, of een heerlijke verse thee maken met kruidnagel, anijs en sinaasappel. Ook lekker: gingerbread cookies met extra kaneel! Koude gerechten als salades of smoothies kun je beter even laten staan, het kost je lichaam extra energie om zichzelf weer op temperatuur te brengen.

Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Het reguleren van je interne temperatuur is één van de basale lichaamsfuncties van je lijf. Om deze functies goed draaiende te kunnen houden, is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Eet dus zo gezond en gevarieerd mogelijk (zorg voor kleur op je bord, ook in de herfst en winter) en vul daar waar nodig aan met supplementen.

Maak het gezellig

Steek gezellig wat kaarsen aan en kruip onder een heerlijk warm kleedje! Trakteer jezelf eens op fijne pantoffels en een zachte trui en geniet van dit seizoen. Behoefte aan nog wat extra warmte? Kruip lekker tegen iemand aan. Maakt je lichaam gelijk het knuffelhormoon oxytocine aan. En wanneer je gezellig onder de lakens kruipt (dit kan met óf zonder partner) krijg je het vanzelf éxtra warm!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar