Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

7 voordelen van krachttraining Charlotte Labee Supplements

7 voordelen van krachttraining

Veel mensen doen gezonde dingen in de eerste plaats vaak om hun uiterlijk te verbeteren. Zo heeft krachttraining nog vaak het imago van ‘een sixpack kweken’. Dat is zonde, want krachttraining heeft zoveel meer te bieden dan enkel spiergroei en een afgetraind lijf.

Sterker nog, het heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. We hebben de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

1. Krachttraining verbetert de cognitieve functies

Onze hersencellen sturen informatie naar elkaar via zenuwbanen. Een soort kabelgroepen die omringd worden door isolerende myeline, ook wel ‘witte stof’ genoemd. Hoe meer witte stof er zit, hoe beter de signalen via de zenuwbanen worden afgegeven. Die witte stof wordt aangemaakt door middel van een goede doorbloeding in de hersenen. En je raadt het al, die doorbloeding wordt weer verbeterd door middel van krachttraining. Beweging zorgt er dus voor dat informatie in het brein beter en sneller wordt overgedragen, waardoor je cognitieve functies verbeteren.

2. Krachttraining versterkt de mentale gezondheid

Op de korte termijn zorgt krachttraining ervoor dat je meer geluksstofjes aanmaakt: endorfine en dopamine, bijvoorbeeld. Die geven je een goed, blij, ontspannen en zelfverzekerd gevoel. Maar omdat krachttraining er ook letterlijk voor zorgt dat je sterker wordt en je lekkerder in je vel komt te zitten, helpt dit je ook weer om je weerbaarder en zelfverzekerder te voelen. Op de lange termijn kan krachttraining dus veel voor je mentale gezondheid doen.

3. Krachttraining verbetert het immuunsysteem

Omdat je met krachttraining meer spiermassa opbouwt, heb je meer reserves om aan te boren in het geval van ziekte. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat mensen met meer spiermassa ook meer immuuncellen hebben. Krachttraining stimuleert dus de aanmaak van deze immuuncellen. Bovendien zorgt krachttraining ook voor minder ontstekingen. Het stimuleert namelijk ook de aanmaak van witte bloedcellen, welke ontstekingsremmend werken, én de vermindering aan vetmassa zorgt weer voor minder ontstekingen. De betere doorbloeding als het gevolg van beweging zorgt er daarnaast voor dat immuuncellen sneller op de juiste plek terechtkomen.

4. Krachttraining stimuleert de vetverbranding

Wanneer je aan krachttraining doet, vergroot je spiermassa. Spieren hebben ontzettend veel energie nodig, ook in ruststand. Dus worden je reserves aangesproken: de vetmassa in je lichaam. Bij cardio verbrand je enkel vet tijdens het sporten zelf, maar met krachttraining loopt dit effect dus door tot na de workout.

Wellicht wat voor jou: Vegan Eiwitpoeder van Charlotte Labee Supplements!

5. Krachttraining is goed voor de hart- en bloedvaten

Door middel van krachttraining versterken de spieren van het hart, waardoor bloed beter wordt rondgepompt en de bloeddoorloop van het lichaam dus verbetert. Krachttraining verlaagt op deze manier de bloeddruk en verbetert de hartconditie. Ook zit er vet rondom het hart dat de hartfunctie kan belemmeren, welke sneller verbrandt met behulp van krachttraining.

6. Krachttraining zorgt voor meer energie

Er komt energie in je lichaam vrij wanneer je meer vet en calorieën verbrandt. En zoals we net al uit hebben gelegd, betekent een grotere spiermassa een grotere energieverbranding, ook in ruststand. Dat betekent dat de energielevels in je lichaam gelijkmatiger worden omdat je spieren constant de energieverbranding op gang houden. Die energie voel je.

7. Krachttraining verbetert de slaapkwaliteit

Krachttraining zorgt voor een hogere lichaamstemperatuur overdag, die daalt wanneer je in de avond in de ruststand komt. Deze temperatuurverschillen zijn voor je lichaam een signaal dat je moet gaan slapen, waardoor je beter inslaapt. Beweeg je overdag niet, dan heb je dus de gehele dag een lagere temperatuur waardoor inslapen lastiger wordt. De positieve mentale gevolgen van krachttraining zorgen er ook voor dat je beter slaapt: je zit immers lekkerder in je vel en hebt minder stress!

Bronnen:

O'Connor, P. J., Herring, M. P., & Caravalho, A. (2010). Mental health benefits of strength training in adults. American Journal of Lifestyle Medicine4(5), 377-396.

Seguin, R., & Nelson, M. E. (2003). The benefits of strength training for older adults. American journal of preventive medicine25(3), 141-149.

Westcott, W. L. (2012). Resistance training is medicine: effects of strength training on health. Current sports medicine reports11(4), 209-216.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar