Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Alles wat je wilt weten over vitamine B12! Charlotte Labee Supplements

Alles wat je wilt weten over vitamine B12!

Vitamine B12 wordt ook wel ‘de koning van de vitamines’ genoemd. Het is een wateroplosbare vitamine die we voornamelijk uit dierlijke producten halen. Nu steeds meer mensen een vegetarisch voedingspatroon aanhouden nemen de tekorten in rap tempo toe. Om dat te voorkomen (of herstellen) brengen we alles wat je over deze vitamine wilt weten onder de aandacht!

Functies van vitamine B12

Om te beginnen hebben we de belangrijkste functies van vitamine B12 voor je op een rijtje gezet. Vitamine B12…

  • Ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes
  • Is goed voor het celdelingsproces
  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Is goed voor het geheugen
  • Draagt bij aan leerprestaties/-vermogen
  • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid
  • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Kortom; vitamine B12 is een nogal belangrijke, onmisbare vitamine. Maar hoe zorg je er nou voor dat je voldoende binnenkrijgt?

Bronnen van vitamine B12

Per dag heb je (bij een goed functionerend immuunsysteem) minimaal 2,8 microgram vitamine B12 nodig. We vinden de vitamine voornamelijk in dierlijke voeding; denk hier,/bij aan lever, biefstuk en kipfilet. Maar ook in vis -en zuivelproducten vinden we vitamine B12; makreel, tonijn, zalm, sardines, volle melk en volle yoghurt zijn allemaal bronnen van vitamine B12.

Dit betekent overigens niet dat al deze voedingsmiddelen optimaal zijn voor je gezondheid. Over het algemeen hebben zuivelproducten een negatieve invloed op onze spijsvertering. Ook vlees eten we het liefst niet te veel. Voor veganisten is het sowieso niet te doen om voldoende vitamine B12 uit voeding te halen. 

B12 injecties of B12 supplementen?

De belangrijkste stap? Het aanvullen van je vitamine B12-voorraad! We krijgen vaak de vraag wat de juiste keuze is; injecties of supplementen?

Injecties worden gegeven met Hydroxocobalamine, echter kan niet iedereen dit goed omzetten in het lichaam. Een (zuig)tablet omzeilt het maagdarmkanaal en wordt via de mondslijmvliezen opgenomen in de bloedbaan. Daarnaast zijn er twee opneembare vormen van vitamine B12 in het supplement te vinden. Bestel ons Vitamine B12 supplement hier.

Heb je nog vragen? Wil je je gezondheid verbeteren, maar weet je niet goed hoe? Loop je rond met onverklaarbare klachten? Vraag dan een Orthomoleculair Advies aan bij één van onze therapeuten. 

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar