Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

De invloed van hormonen op je uiterlijk Charlotte Labee Supplements

De invloed van hormonen op je uiterlijk

Onze hormonen spelen een belangrijke rol bij het reguleren van de verschillende processen en functies van het lichaam, ook aan de buitenkant. Dat betekent dat wanneer onze hormonen niet in balans zijn, dit meteen te zien is aan de huid, het haar en de nagels. 

Onze hormonen zijn dus betrokken bij vrijwel alle processen in het lichaam. Ontstaat daar disbalans door bijvoorbeeld stress, toxines of ongezonde voeding, dan ontstaat er (net als bij de darmen) disbalans in onze hele gezondheid. Een gezonde leefstijl is daarom essentieel om de hormonen in balans te houden, waardoor ook ons huid en haar kunnen stralen.

Onze hormonen zijn op de volgende manieren van invloed op ons uiterlijk:

1. Talgproductie

Hormonen, met name androgenen zoals testosteron, beïnvloeden de talgproductie in de huid. Een overmatige talgpro- ductie kan leiden tot vette huid en acne, vooral tijdens de puberteit wanneer de hormoonspiegels sterk ver- anderen.

2. Huidtextuur

Hormonen kunnen de structuur en textuur van de huid beïnvloe- den. Bijvoorbeeld, tijdens de menstruatie- cyclus kunnen de hormoonschommelingen leiden tot veranderingen in de huidtextuur, zoals een gladdere huid in de ene periode en een onregelmatige textuur in de andere periode.

3. Huidgevoeligheid

Hormonale verande- ringen kunnen de gevoeligheid van de huid beïnvloeden. Vrouwen ervaren bijvoorbeeld vaak veranderingen in de huidgevoeligheid tijdens de menstruatiecyclus, waarbij de huid gevoeliger kan zijn voor irritatie en ontstekingen.

4. Huidveroudering

Hormonen spelen ook een rol bij huidveroudering. Naarmate we ouder worden, nemen de niveaus van hormonen zoals oestrogeen en progesteron af, wat kan bijdragen aan het ontstaan van tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit. 

5. Huidaandoeningen

Hormonen kunnen van invloed zijn op de ontwikkeling en verergering van bepaalde huidaan- doeningen. Bijvoorbeeld, hormonale schommelingen kunnen bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acne, rosacea en melasma.

6. Haardikte

Hormonale oneven- wichtigheden kunnen haarproblemen veroorzaken. Bijvoorbeeld, tijdens de zwangerschap kunnen hormonale ver- anderingen leiden tot dikker, voller haar, terwijl hormonale schommelingen na de bevalling haarverlies kunnen veroorzaken. Hormonale aandoeningen zoals polycys- teus ovariumsyndroom (PCOS) kunnen ook haarproblemen veroorzaken. 

Wil je meer lezen over beauty en supplementen? Download dan hier ons gratis e-book 'Zin & onzin over beauty en supplementen'! 

In dit e-book leggen we je uit wat jouw huid allemaal beïnvloedt (vanaf binnen en buiten), hoe jij je huid jong en stralend kunt houden en gaan we verder in op de rol van supplementen voor je uiterlijk, want heeft dat nu eigenlijk zin of niet?

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar