Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

R in de maand

De R in de maand!

Ons immuunsysteem heeft het niet altijd makkelijk. Ongezonde voeding, stress of weinig beweging zijn allemaal lasten voor ons immuunsysteem en zeker nu de R in de maand zit (minder zon uren), kan het immuunsysteem wel een boost gebruiken.

Alleen voeding is helaas niet altijd genoeg om je immuunsysteem de steun te geven die het nodig heeft. We delen in dit artikel daarom graag een aantal tips met je voor extra energie en ondersteuning voor het immuunsysteem.

Gezonde voeding

Voeding is onze brandstof; zeker als we snotterig en ziek zijn hebben we onze brandstof des te meer nodig. Ondersteun je immuunsysteem door veel gevarieerde groenten te eten, het liefst alle kleuren van de regenboog. Ook kiemen, gezonde vetten en vezels zijn van belang voor een goedwerkend immuunsysteem.

Tot slot heeft je lichaam vocht des te harder nodig als je ziek bent, drink daarom voldoende water en kruidenthee gedurende de dag.

Multi vitamine

Om ons immuunsysteem een boost te geven hebben we veel vitaminen en mineralen nodig. Het is belangrijk om alle voedingsstoffen op orde te krijgen en een multi vitamine bevat een uitgebalanceerde mix! 

Zink

Ook zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, we noemen dit supplement niet voor niets de poortwachter van het immuunsysteem. Als je ziek bent verbruik je veel zink en loop je snel tekorten op. Tekorten verminderen de werking van witte bloedcellen die deel uitmaken van de aspecifieke afweer, dit werd in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Omega 3

Een van de essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor onze gezondheid is Omega 3. In ons dagelijks voedingspatroon krijgen we voornamelijk Omega 6 binnen. De balans tussen deze twee is zo belangrijk omdat Omega 6 een ontsteking aanzet en Omega 3 deze ontsteking weer afremt. Omega is verder een belangrijke bouwsteen voor de hersenen én het helpt om normaal te kunnen zien.

Vitamine D

Ook vitamine D is belangrijk voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Deze vitamine is zowel bij kinderen als volwassenen goed voor de afweer. Ook op de functionering van spieren en botten heeft vitamine D positieve effecten.

Pre -en probiotica

De pre- en probiotica worden vaak ingezet om de darm te herstellen. Het zijn levende bacteriën die in de darm hun werk doen. En gezonde darmen zijn een must voor een krachtig immuunsysteem.

Vitamine C

Vitamine C staat bekend om de sterke anti oxidatieve werking. Daarnaast beschermt vitamine C gezonde lichaamscellen, ondersteunt het de afweer van het lichaam én helpt het energie vrij te maken uit voeding. Allemaal essentieel voor een boost voor het immuunsysteem.

Resveratrol

Last but not least; resveratrol. Ook resveratrol is een antioxidant, we vinden deze veel in groenten en fruit, zoals appels, pruimen, druiven en bessen. Maar ook in olijven, tomaat, noten en cacao. 

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar