Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

silicium supplement

Een collageen of silicium supplement, waarvoor kies jij?

Wil jij gezondheid graag ondersteunen en specifiek aandacht besteden aan je huid, haar en nagels? Dan heb je vast weleens gehoord van een collageen of silicium supplement. Maar wat doet collageen voor je gezondheid, of waarom zou je liever voor een silicium supplement kiezen? In deze blog bespreken we de voordelen én verschillen!

Wat is collageen?

Collageen is een structureel eiwit dat aanwezig is in het menselijk lichaam, met name in de huid, botten, pezen en gewrichtsbanden. Het fungeert als een soort lijm die weefsels zoals botten, huid, spieren, pezen en kraakbeen verbindt. 

Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels, verminderde elasticiteit van de huid en gewrichtsproblemen. Daarom wordt collageensuppletie steeds populairder als een manier om de natuurlijke aanmaak te ondersteunen en de gezondheid van de huid en gewrichten te bevorderen.

Lees hier meer over collageen.

Wat is silicium?

Silicium, ook wel kiezelzuur genoemd, is een mineraal wat voornamelijk voorkomt in de aardkorst. Het is een natuurlijke verbinding die ontstaat wanneer de elementen silicium & zuurstof samenkomen.

In heel kleine hoeveelheden is silicium ook terug te vinden in voeding zoals gierst, zeevruchten en brandnetelblad, maar ook in dadels, haver, bananen en spinazie.

Een silicium supplement

Silicium vind je dus terug in voeding, maar dit wordt door het lichaam niet optimaal opgenomen. Silicium op basis van brandnetelextract wordt echter wél goed opgenomen door het lichaam en daarom hebben wij brandnetelblad aan ons silicium supplement toegevoegd.

Een extra fijne toevoeging aan ons silicium supplement is het spoorelement koper. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden en draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar en huid. Verder ondersteunt koper het immuunsysteem, bevordert het de energiestofwisseling en beschermt het als antioxidant gezond cellen en weefsels!

Het verschil tussen collageen en een silicium supplement?

Het belangrijkste verschil tussen collageen en silicium ligt in hun functies in het lichaam. Collageen is het eiwit dat de structuur en stevigheid van weefsels biedt, terwijl silicium een mineraal is dat betrokken is bij de vorming van collageen en essentieel is voor de gezondheid van bindweefsels.

Het combineren van collageen- en siliciumsupplementen is dus mogelijk en kan positief bijdragen aan de gezondheid van je huid, haar of nagels. Maar onthoud altijd dat supplementen een aanvulling zijn op gevarieerde voeding, geen vervanging. Een goede gezondheid start altijd met Brain Foods, minimaal 500 gram groenten per dag, kwalitatief goede slaap, voldoende ontspanning en dagelijks bewegen!

Bronvermelding:

Sripanyakorn, S., Jugdaohsingh, R., Dissayabutr, W., Anderson, S. H., Thompson, R. P., & Powell, J. J. (2009). […] silicon from different foods and food supplements. British Journal of Nutrition, 102(06), 825-834.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar