Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

zwangerschapskwaaltjes

Eerste hulp bij zwangerschapskwaaltjes: tips voor toekomstige moeders

Een zwangerschap is voor veel vrouwen een prachtig en uniek geschenk, een onvergetelijke periode en een prachtige reis waarin zich gedurende 9 maanden lang een wonder in je buik groeit. Maar een zwangerschap kenmerkt zich vaak ook door zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, obstipatie, bloedarmoede, brandend maagzuur, bandenpijn en meer. In deze blog bespreken we enkele veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes én mogelijke oplossingen!

Zwangerschapskwaaltjes, wat kun je eraan doen?

Veel aanstaande moeders ervaren zwangerschapskwaaltjes die variëren van mild en ongemakkelijk tot soms erg heftig. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om deze kwaaltjes te verlichten en het welzijn van zowel moeder als baby te bevorderen.

1. (Ochtend) misselijkheid

Misselijkheid is één van de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes, vooral in het eerste trimester, en wordt veroorzaakt door het zwangerschapshormoon HCG. Verse gemberthee kan voor verlichting zorgen bij misselijkheid. Misselijkheid is ook een beschermer voor de mama en de baby in wording. Doordat mama misselijk is doet ze rustiger aan en kan er zo energie bespaard worden die hard nodig is voor de zwangerschap. 

2. Vermoeidheid

Veel zwangere vrouwen ervaren vermoeidheid, vooral in het eerste en derde trimester. Een goed uitgebalanceerd supplement met ijzer, foliumzuur en vitamine B12 kan het energieniveau ondersteunen, maar overleg altijd met een verloskundige of gynaecoloog.

Slaap je tijdens de zwangerschap slechter of ervaar je kramp gedurende de nacht? Een magnesium supplement kan hierin ondersteunen.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en ook toe te geven aan de vermoeidheid wanneer nodig! Plan vaker pauzes in, juist in het begin, en vraag hulp waar nodig!

3. Brandend maagzuur

De druk van de baarmoeder op de maag kan leiden tot brandend maagzuur. Je kunt dit verlichten door kleinere porties te eten en goed te kauwen. Probeer daarnaast om voor het slapengaan (circa 3 uur van te voren) niets meer te eten. Tot slot is voldoende ontspanning én beweging van belang en het kan het helpen om op een extra kussen te slapen waardoor je hoofd net iets hoger ligt!

4. Obstipatie

Obstipatie is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap, vaak veroorzaakt door de druk van de groeiende baarmoeder op de darmen. Vezelrijke voeding kan de darmfunctie bevorderen en helpen bij het verminderen van obstipatie, evenals het drinken van voldoende water, het liefst buiten de maaltijden.

Ook het hormoon progesteron speelt hierbij een rol. Progesteron is erg belangrijk gedurende de zwangerschap maar heeft als nadeel dat het vocht vasthoudt en de darmen langzamer laat werken.

Blijf voldoende bewegen om de stoelgang te bevorderen, eet minimaal 500 gram groenten en 2 stuks fruit per dag en voel dagelijks noten, pitten en zaden toe aan je maaltijden.

5. Bandenpijn

Bandenpijn is te vergelijken met een heftige menstruatiekramp, scherpe pijnen in de onderbuik. Een lekkere warme kruik kan verlichting brengen, evenals een magnesium supplement. Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren en kan zo bandenpijn verminderen.

Maar ook bij bandenpijn geldt: luister naar je lichaam en neem voldoende rust.

Laat je vaker masseren en neem vaker een heerlijk bad met magnesiumvlokken ter ontspanning van je hele lijf.

Tot slot.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat je een wondertje in je buik hebt, die dagelijks groeit en dat hiervoor heel veel energie nodig is. Pas je dagelijkse routines aan en leg de lat niet zo hoog voor jezelf, je lijf doet al zo veel. Meditaties en visualisaties zijn een aanrader tegen alle kwaaltjes. En als extra tip: blijf praten tegen je baby, hoe je je voelt en dat de baby veilig en welkom is.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar