Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Gezond eten na de feestdagen

Gezond eten na de feestdagen, 6 tips!

Een heerlijke tijd, de feestdagen. Maar na een periode van veel diners, glazen wijn en extra desserts voel je je wellicht opgeblazen, vermoeid en futloos. Tijd om te herstellen dus! En gezond eten na de feestdagen wordt een eitje met deze tips.

1. Doe een beroep op je zelfcontrole

Besef je dat je lichaam na het nuttigen van veel suikers en bewerkte voeding, snakt naar meer. Dit heeft te maken met het beloningssysteem in je hersenen en dit maakt het extra uitdagend om de restjes kerstkransjes te laten staan.

Al vanaf het moment dat suiker onze tong raakt, worden er signalen naar het brein gestuurd. Daar wordt naast het smaakcentrum ook het beloningssysteem geactiveerd. Suikers waren in de oertijd immers een zeldzaam goed en onze hersenen zijn nog niet zo ver geëvolueerd dat het doorheeft dat suikers tegenwoordig meer een bedreiging dan beloning zijn. Ons brein produceert dus het beloningshormoon dopamine, waar je blij en euforisch van wordt. Dit is een fijne reactie, dus het is logisch dat je vervolgens snakt naar meer suikers en weer dat fijne gevoel! Maar zo kom je terecht in een vicieuze cirkel dat iets weg heeft van een verslaving…

Je bent je nu bewust bent van het feit dat je hersenen en hormonen nu eenmaal op deze manier werken, maar houd je doel en een goede gezondheid voor ogen en doe een beroep op je zelfcontrole. Het meest belangrijke daarbij is dat je bewust je gewoonten probeert te veranderen. Je brein is namelijk liever lui dan moe en kiest bij voorkeur voor de gemakkelijkste weg. Als je van gezond eten een gewoonte maakt, valt je brein daar dus automatisch op terug. Dit kost tijd en energie, maar is het dubbel en dwars waard!

2. Stabiliseer je bloedsuikerspiegel.

Suikers zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel, om deze even later weer te laten dalen. Het is dus goed om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Het eten van voldoende eiwitten, goede vetten, gevarieerde groenten en lekker veel vezels helpt hierbij!

Als extra ondersteuning voor je bloedsuikerspiegel hebben wij het supplement Bloog sugar support ontwikkeld. Dit supplement bevat chroom, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.

3. Plan je maaltijden.

De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw verlopen vaak wat rommelig en een strakke planning is er niet. Het kan extra fijn om je maaltijden wél te plannen en eventueel vast voor te bereiden. Ontbijtjes als havermout en chiapudding kun je van tevoren maken, evenals als een omelet met left-over veggies van de Kerst gourmet!

gezond eten na de feestdagen

4. Drink voldoende water.

Niet alleen gezond eten na de feestdagen is belangrijk, ook gezond drinken. Of je de afgelopen dagen nu veel of weinig alcohol hebt gedronken, drink de komende dagen extra veel water en kruidenthee. Goed hydrateren is altijd van belang, maar nu je wellicht wat extra gifstoffen wil afvoeren, is het extra belangrijk!

Extra tip: begin de dag met een glas lauwwarm water met hierin citroensap (of appelazijn) uitgeperst. Hierbij stimuleer je de aanmaak van maagzuur waardoor de vertering beter verloopt. Drink dit het liefste met een rietje voor je tandglazuur.

5. Beweeg, bij voorkeur nuchter en in de buitenlucht!

Bewegen is altijd fijn en belangrijk, maar na dagen van veel eten en weinig bewegen is het extra essentieel. De suikers uit de kerststol kun je namelijk beter verbranden dan ze in je lichaam op te slaan en door je spieren aan het werk te zetten help je je lichaam een handje! Wanneer je nuchter beweegt gebruikt je lichaam eerst de voorraad van de vorige avond als energie!

6. Ondersteun je energiehuishouding met supplementen

Voel je je slap, futloos en vermoeid? Ondersteun dan je energiehuishouding met de juiste voedingstoffen. Je kunt denken aan de volgende supplementen:

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar