Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Mealpreppen

Gezond voedingspatroon volhouden door mealpreppen

Misschien herken je wel dat je op een drukke dag nog denkt ‘verdorie, moet nog eten koken. Nouja, dan maar even wat makkelijks op tafel zetten’. Dat veel mensen een druk leven leiden, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. En dat gezond eten belangrijk is, daar ben je waarschijnlijk ook van op de hoogte. Om te voorkomen in de valkuil te stappen van toch maar snel even ongezond en makkelijk eten, kun je mealpreppen. Oftewel je maaltijden voorbereiden.

Wat is mealpreppen?

Het draait allemaal om het voorbereiden van je voeding, zodat je op haastige momenten een gezonde keuze hebt! Dit kan je doen voor je ontbijt, je lunch en je avondeten. Je zorgt ervoor dat je op een moment kookt en voorbereidt voor meerdere dagen daarna. Zo heb jij een gezonde keuze en dek je jezelf in voor de momenten dat het wat moeilijker is om voor gezond te gaan. Bijvoorbeeld na een lange dag of wanneer er weinig tijd is.

Waarom is mealpreppen een goed idee?

  1. Je zorgt ervoor dat je het gemakkelijk maakt: om jezelf aan een gezond voedingspatroon te houden. Op momenten dat je al honger hebt/je druk bent/je minder tijd hebt dan verwacht, is de kans een stuk kleiner dat je een soep gaat maken of een salade. Wanneer je het al klaar hebt staan in je koelkast, is de kans een stuk groter dat je voor de gezonde keuze gaat.
  2. Je bespaart tijd: door in 1 keer een aantal maaltijden voor te bereiden. Door het kiezen van 1 moment waarop je iets langer besteed aan je eten, heb je verder tijd over op de dagen erna. Dan kun je bijvoorbeeld een keertje extra bewegen of bewust ontspannen!
  3. Gemak: Na je voorbereiding hoef je er verder niet meer mee bezig te zijn! Alleen uit de koelkast pakken en klaarmaken om te eten. Ook wanneer je onderweg bent of elke dag naar werk gaat heb je jouw eigen eten bij de hand. Hoe handig!
  4. Portie controle: Je kunt van tevoren goed inschatten wat een gezonde portie is voor jou. Wanneer je dit al in bakjes hebt klaarstaan weet je zeker dat jij je aan deze porties houdt. Belangrijk is daarbij om voldoende te eten, zodat je niet daarna nog honger hebt en zwicht voor een snack.
  5. Gezonde keuzes: het voorbereiden van je maaltijden helpt je simpelweg om de gezonde keuze te maken. Je weet precies welke voedingsstoffen je binnenkrijgt, je hebt het namelijk zelf voorbereid!

Hoe moet je mealpreppen?

Stap 1: Bepaal voor hoeveel dagen je maaltijden nodig hebt én welke maaltijden je wilt voorbereiden (ontbijt, lunch en/of diner)

Stap 2: Maak een plan wat je op welke dag wilt eten, kies recepten waarbij je een gezonde balans hebt tussen eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten (ook bij je ontbijt!).

Stap 3: Haal je ingrediënten en kies het moment waarop jij je maaltijden voorbereidt. Zondag is bijvoorbeeld een mooie dag als je je werkweek wilt voorbereiden.

Stap 4: Bereid je maaltijden voor en verdeel ze in gelijke porties over bakjes en zet ze in de koelkast!

Stap 5: Ontspan en geef jezelf een schouderklopje dat je weer een stapje hebt gezet naar een gezonde leefstijl!

Het is ook mogelijk om ingrediënten voor te bereiden, als je wat minder vast wilt zitten aan bepaalde maaltijden. Zo kan je bijvoorbeeld alvast rijst koken, groente en/of vlees snijden. Op die manier blijf je wat flexibeler in wat je eet, maar zorg je wel dat het makkelijk is om gezonde keuzes te maken!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar