Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Adaptogene kruiden

Het aanpassingsvermogen van adaptogene kruiden

Adaptogenen zijn kruiden en ze hebben hun naam te danken aan het latijnse ‘adaptare’, wat aanpassen betekent. Dit is ook precies waar deze kruiden ons ondersteuning in geven. Ze bezitten het unieke vermogen om zich aan te passen aan de behoefte van het lichaam. Ze kunnen zowel een stimulerende werking hebben als een kalmerende werking. Adaptogenen kruiuden zijn nog niet heel bekend in de Westerse geneeskunde, terwijl deze helende kruiden in Oosterse culturen al eeuwenlang worden gebruikt.

Voordelen van adaptogenen

Adaptogenen helpen ons om aan te passen aan stressoren en de stressreactie van het lichaam te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan hormoonregulatie, onze cellen stressbestendiger maken of het immuunsysteem versterken. 

Onder de adaptogenen valt bijvoorbeeld Rhodiola. Rhodiola is een van de meest bekende adaptogenen en aan het extract van de plant worden diverse gezondheid ondersteunende eigenschappen toegeschreven*. Onder andere:

  • Rhodiola is onder meer gunstig bij vermoeidheid*
  • Rhodiola kan helpen bij het ondersteunen van het zenuwstelsel*.
  • Rhodiola draagt bij aan een goede cognitieve activiteit en een normale bloedcirculatie*.
  • Rhodiola helpen bij het ondersteunen van het zenuwstelsel*.

Wat is Rhodiola?

Rhodiola is een plant die van nature voorkomt in koude delen van de wereld. Denk hierbij onder meer aan het Noordpoolgebied, de Rocky Mountains en bergachtige streken in Europa en Centraal-Azië. De Rhodiolaplant staat ook wel bekend onder de botanische naam Rhodiola Rosea en wordt in Nederland vaak rozewortel genoemd. 

Rhodiola heeft zoals je leest verschillende gezondheidsvoordelen. Wanneer je begint met het slikken van supplementen is het belangrijk dat jij je goed laat adviseren door een therapeut. Dit kan doormiddel van onze supplementen adviezen, dit kan zowel online als telefonisch. 

 

*Claims in afwachting van Europese toelating

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar