Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Weerstand tijdens de winter

Je weerstand verhogen tijdens de winter

Gesnotter, moe, grieperig of gewoon een beetje uit je doen. Wellicht herken je het wel tijdens deze tijd van het jaar. In de wintermaanden kan onze weerstand namelijk wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. In deze blog geven we je graag wat tips over hoe je je weerstand een boost kunt geven tijdens de winter.

 

Waarom is je weerstand lager in de winter?

De temperatuur en luchtvochtigheid zijn tijdens de wintermaanden ideaal voor bacteriën en virussen. Die kunnen tijdens deze weersomstandigheden namelijk goed overleven. Ons lichaam vindt deze weersomstandigheden minder fijn, want het is lastiger om je lichaamstemperatuur op peil te houden. De bloedvaten in je neus en keel vernauwen zich, waardoor er minder bloed naartoe stroomt. Dit vermindert de weerstand en zorgt ervoor dat de slijmvliezen in de neus en keel gevoeliger worden voor infecties.

Hoe verhoog je je weestand tijdens de winter? Lees hieronder 5 tips!

 1. Maak gezonde keuzes

Hoewel je in de winter meer behoefte kan hebben aan suikers (doorlinken naar artikel: https://charlottelabeesupplements.com/blogs/blog/winter-cravings-meer-trek-in-suiker-dit-seizoen), is het voor je weerstand van belang om gezonde keuzes te blijven maken. Je darmen worden tijdens deze maanden extra blij van vezels, en gezonde darmen dragen bij aan een gezonde weerstand. Wist je dat 80% van ons immuunsysteem zich in onze darmen bevindt. Daarom is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten.[1]

 1. Zorg voor voldoende ontspanning

Te veel stress en een goede weerstand gaan niet samen. Te veel stress zorgt namelijk voor een verlaagde weerstand en kan veel vervelende kwaaltjes veroorzaken. Neem genoeg tijd voor jezelf, door bijvoorbeeld te mediteren, te journalen of te lezen.

 1. Beweeg, het liefst buiten

Zorg voor voldoende beweging, bij voorkeur lekker buiten. Beweging heeft niet alleen positieve invloed op je brein (doorlinken naar blogpost die dinsdag online komt), maar ook op je weerstand! Lichaamsbeweging reguleert het immuunsysteem, waardoor het beter in staat is om te reageren op infecties.

 1. Zorg voor een regelmatig slaapritme

Voel je je in de winter vaak moe? Dat kan kloppen, want tijdens de wintermaanden hebben we meer slaap nodig. Doordat het langer donker is, neemt de productie van melatonine toe. Een goede nachtrust en regelmatig slaapritme zijn tijdens deze maanden extra belangrijk.

 1. Bied je weerstand extra ondersteuning met supplementen.

Basissupplementen zijn altijd van belang voor een goede gezondheid, maar in de wintermaanden zijn er een aantal specifieke supplementen die je weestand kunnen ondersteunen:

 • Vitamine D3/K2 (in capsules of vloeibare vorm
  Ter ondersteuning van het immuunsysteem, je mentale weerbaarheid en calciumaanmaak.
 • Omega 3 (in capsules of vloeibare vorm)
  Ter ondersteuning van de hersenfunctie en cognitieve vermogens, het hart en gezichtsvermogen.
 • Magnesium
  Ter ondersteuning van het energieniveau.
 • Ester C
  Ter ondersteuning van het immuunsysteem, het energieniveau en bescherming van de lichaamscellen.
 • Zink
  Draagt bij aan het immuunsysteem, de opbouw van (lichaams)eiwit, behoudt van een gezonde huid, haar en nagels en ondersteuning van cognitieve vermogens als leerprestatie, het geheugen en probleemoplossend vermogen.
 • Superfoods & greens
  Aanvulling van de dagelijkse voeding met 31 nutriënten.
 • Griffonia Simplicifolia & B6
  Vitamine B6 ondersteunt het energieniveau, is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan de activiteit van hormonen.

Wij vinden het belangrijk dat een therapeut altijd goed met je meekijkt welke supplementen er bij je passen. Dit kan doormiddel van een persoonlijk supplementen advies zowel persoonlijk als online. Wij raden daarbij aan elke 3 maanden te kijken naar hoe jouw levensstijl en voeding eruitziet, in combinatie met veranderingen van het seizoen. Om zo altijd supplementen te slikken op basis van wat jouw lichaam nodig heeft.

 

[1] https://charlottelabeesupplements.com/blogs/blog/krijg-gezonde-darmen-met-de-juiste-voeding?_pos=2&_psq=darmen&_ss=e&_v=1.0

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar