Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

piekeren slapen

Kan je niet slapen door het piekeren? Dit kun je doen

Wakker liggen, nadenken en malen.. nog een keer omdraaien. Harstikke vervelend als je niet kunt slapen doordat je aan het nadenken bent over scenario’s, wat je toen had moeten zeggen of wat er morgen nog allemaal moet gebeuren. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om het piekeren te verminderen en beter in slaap te vallen.

  1. Je kan dan denken aan bewuste ademhalingen doen. Je blijft met je aandacht bij je ademhaling en je ademt bijvoorbeeld 4 seconden in en 8 seconden uit. Je maakt daarmee je lichaam rustig en door met de aandacht bij de ademhaling en het tellen te blijven heb je geen ruimte voor de pieker gedachten.
  2. Kies een meditatie die zich richt op slaap. Luister van tevoren of de meditatie bij je past en of je er een goed gevoel bij hebt. Zo voorkom je scrollen naar een betere meditatie op het moment dat je in slaap wilt vallen. Je kunt de meditatie in bed doen. Maar je kan er ook voor kiezen om mediteren te integreren in de avondroutine op een eerder moment.
  3. Stretchen of yoga. Doe in de avond hele rustige stretchoefeningen of (yin)yoga. Je kalmeert daarmee je lichaam en hebt een moment om contact te maken. Je gedachtes kun je daardoor misschien wat beter in perspectief plaatsen.
  4. Besluit dat de gedachte voor morgen is. In de avond lijken dingen erger,.. je lijkt minder goed te kunnen relativeren. Markeer de gedachte als ‘morgen-gedachte’ en besluit dat je er nu toch niks aan kunt doen terwijl je in bed ligt. Zet de gedachte op een wolk en laat ‘m wegwaaien.
  5. Creëer een rustige slaapomgeving. Zorg ervoor dat je slaapkamer opgeruimd en rustig is. Een plek waar je tot rust komt als je de deur open doet. Maak in de ochtend je bed op, zorg voor rustig en zacht licht.
  6. Maak een avondroutine. Kies een gewoonte of meerdere gewoontes die je iedere avond doet. Je bereidt daar jezelf mee voor op slaap en geef een signaal dat het tijd is om te gaal slapen. Neem bijvoorbeeld een douche of bad, lees een boek, doe een meditatie, trek een fijne pyjama aan, etc. Kies voor dingen die jou rust geven en wat jou klaarmaakt voor een goede nachtrust.
  7. Zo min mogelijk cafeïne en alcohol. Deze twee hebben invloed op het in slaap kunnen vallen en de kwaliteit van slaap. Dus als je moeite hebt met in slaap vallen, kan het wel eens de moeite waard zijn om hier mee te minderen of stoppen.
  8. Zorg voor gezonde voeding en voldoende beweging gedurende de dag. Beweging kan ervoor zorgen dat je stress minder wordt en gezonde voeding helpt je bij een gezond lichaam. Ook kan je ervoor kiezen om supplementen in te zetten als je het gevoel hebt dat je wat extra ondersteuning kunt gebruiken in je gezondheid.

Heb jij moeite met in slaapvallen door het piekeren? Probeer dan eens een van bovenstaande tips (of allemaal ;)) en kijk wat het voor je doet!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar