Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

visolie capsules

Kies jij voor levertraan of visolie capsules?

In de wereld van voedingssupplementen hoor je termen omega 3 vetzuren, levertraan en visolie capsules regelmatig voorbij komen. Maar wat is precies het verschil tussen deze drie, en waarom zijn ze zo goed voor ons? In deze blogpost duiken we dieper in de wereld van deze voedingsstoffen!

Omega 3 vetzuren: de bouwstenen van je brein

Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan produceren en daarom uit onze voeding moet halen. Voeding rijk aan omega 3 vetzuren is onder andere wilde zalm, haring en kaviaar. Maar ook lijnzaad, zeewier en walnoten bevatten omega 3 vetzuren.

Er zijn drie belangrijke soorten omega 3 vetzuren: ALA (alfa-linoleenzuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Ze spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van verschillende lichaamsfuncties, waaronder de hersenfunctie, hartgezondheid, gezichtsvermogen en de bloeddruk.

Levertraan: een natuurlijke bron van voedingsstoffen

Levertraan is een traditioneel supplement dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het wordt gewonnen uit de lever van vette vis zoals kabeljauw. Wat levertraan onderscheidt, is dat het niet alleen rijk is aan omega 3 vetzuren, maar ook aan vitamine A en D. Deze vitamines zijn essentieel voor een gezonde immuunfunctie, het zicht en de botgezondheid.

Levertraan is een natuurlijke bron van voedingsstoffen en wordt vaak aanbevolen voor mensen die moeite hebben om voldoende vitamine D binnen te krijgen, vooral in de wintermaanden wanneer blootstelling aan zonlicht beperkt is.

Visolie capsules: een echt power supplement

Je kunt visolie zien als een geconcentreerd omega 3 supplement dat wordt verkregen uit de weefsels van vette vis, zoals zalm, makreel en tonijn. Het bevat een hoge concentratie aan EPA en DHA, de twee omega 3 vetzuren die het meest worden geassocieerd met gezondheidsvoordelen.

Visolie wordt vaak aanbevolen aan mensen die hun omega 3 inname willen verhogen zonder grote hoeveelheden vis te consumeren. Eén van de belangrijkste voordelen van visolie is de ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid. Het kan helpen bij het verlagen van triglycerideniveaus, het ondersteunen van het gezichtsvermogen en het handhaven van een gezonde bloeddruk.

De visolie supplementen van Charlotte Labee Supplements bevatten tevens toegevoegde vitamine D en is zowel verkrijgbaar als capsule als vloeibare variant. Daarnaast hebben wij een vegan variant in ons assortiment, de algenolie.

Wat is het verschil tussen levertraan of visolie capsules

Levertraan is een olie uit vis, maar niet iedere visolie is levertraan. Levertraan is van nature completer en rijker dan gewone visolie, maar aan onze visolie supplementen zit ook vitamine D toegevoegd dus is ook erg compleet!

Daarnaast worden onze visolie supplementen gemaakt van snijresten van wilde vette vis, waardoor er dus geen vis voor gevangen hoeft te worden, lekker duurzaam! De olie uit deze snijresten wordt op het land vervolgens 6x gezuiverd waardoor de totox waarde ideaal is!

Wat kies jij?

Het regelmatig innemen van omega 3 vetzuren, levertraan of visolie kan verschillende gezondheidsvoordelen opleveren, maar waarvoor kies jij?

Zet jij meerdere malen per week vette vis of groenten uit de zee op het menu, of kies je liever voor een goede vis- of algenolie met toegevoegde vitamine D?

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor gezonde maaltijden. Gevarieerde en gezonde voeding, met minimale toegevoegde suikers en stoffen als alcohol en cafeïne blijven de basis voor een gezonde leefstijl!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar