Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Drukpunten

Ontdek de voordelen van drukpunten

In onze jachtige wereld, waar stress en spanningen vaak de boventoon voeren, zoeken veel mensen naar manieren om innerlijke rust en balans te ervaren. Een effectieve en natuurlijke methode om deze balans te herstellen, is het ontdekken en activeren van drukpunten. In deze blog duiken we dieper in op wat drukpunten zijn, welke voordelen ze bieden en hoe je verschillende drukpunten kunt inzetten om je algehele welzijn te verbeteren.

Wat zijn drukpunten?

Drukpunten, ook wel bekend als acupressuurpunten, zijn specifieke punten op het lichaam waarop lichte druk kan worden uitgeoefend om verschillende fysieke en emotionele symptomen te verlichten.

Ieder mens heeft 12 hoofdmeridianen in zijn of haar lichaam, welke je kunt zien als energiekanalen die door je lichaam lopen. Deze meridianen zijn allemaal gekoppeld aan organen en door een meridiaan te strekken activeer je deze. Wanneer je een specifiek drukpunt behandelt activeer je de meridianen eigenlijk dubbel en dit versnelt dus het zelfhelende vermogen van je lichaam!

Drukpunten voor de herfst

Het najaar is een goed moment om wat extra aandacht aan je immuunsysteem te besteden.

Je immuunsysteem beschermt je tegen allerlei ziekten en helpt je gezond te blijven. Voor een goedwerkend en gezond immuunsysteem is het van groot belang stress los te kunnen laten en dit kan bijvoorbeeld middels specifieke drukpunten welke we verderop in dit artikel delen.

De voordelen van drukpunten

Het behandelen van drukpunten kan voor diverse voordelen worden ingezet:

Stressverlichting

Door druk uit te oefenen op specifieke punten, kun je stress verminderen en ontspanning bevorderen. Dit helpt de geest te kalmeren en verbetert de algehele gemoedstoestand.

Pijnverlichting

Drukpunten kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten, variërend van hoofdpijn tot rugpijn. Door de juiste punten te activeren, kun je natuurlijke pijnverlichting ervaren.

Verbeterde slaap

Door bepaalde drukpunten te stimuleren, kun je de slaapkwaliteit verbeteren. Dit is vooral nuttig voor mensen die lijden aan slapeloosheid of onregelmatige slaappatronen.

Verlichting van emotionele spanningen

Drukpunten kunnen helpen bij het verminderen van angst, depressie en andere emotionele spanningen. Het activeren van deze punten stimuleert de afgifte van endorfines, waardoor je je gelukkiger en kalmer voelt.

5 drukpunten oefeningen 

We delen graag 5 fijne drukpuntoefeningen met je, met ieder een ander doel. Van ontspanning tot energie en van het afvoeren van gifstoffen tot het verhelpen van hoofdpijn.

De oefeningen hebben het meeste effect wanneer je ze zo’n 2 minuten lang uitvoert, maar alle kleine beetjes helpen!

1. Drukpunt voor ontspanning

Rondom je pols heb je een hoop drukpunten die belangrijk zijn voor ontspanning. Namelijk die van je hart-, dikke darm -en longmeridiaan. Plaats je rechterhand om je linkerpols en draai vervolgens met je linkerpols. Zo worden de drukpunten in je pols geactiveerd en kun je meer ontspannen. Doe dit vervolgens ook met je linkerhand om je rechterpols.

2. Drukpunt voor meer energie

Bovenaan je borstbeen bevindt zich de thymusklier, welke na de pubertijd verschrompelt. Maar volgens de Chinese geneeskunde betekent dit niet dat deze klier niet meer gestimuleerd kan worden. Door met twee handen op je borstbeen te kloppen activeer je de thymusklier en krijg je meer energie.  

3. Drukpunt om je innerlijke systeem op te schonen

Aan de zijkant van ons lichaam, ter hoogte van het behabandje, bevindt zich het einde van de miltmeridiaan. Door daar kloppende bewegingen te maken met je handen activeer je deze meridiaan. Omdat je milt verantwoordelijk is voor het afvoeren van bacteriën en virussen, schoon je op deze manier je innerlijke systeem op. 

4. Drukpunt voor het afvoeren van gifstoffen

Bij ontstekingen zetten je lymfeklieren zich als eerste op. Deze bevinden zich bovenin in je hals. Plaats voorzichtig je knokkels op het bot onder je oren en strijk rustig naar onder, in de richting van je sleutelbeenderen. Zo help je de afvoer van gifstoffen en ontspanning van je lymfeklieren.

5. Drukpunt hoofdpijn

Hoofdpijn kan worden veroorzaakt wanneer je lever en/of galblaas ontgiften. Leg de vingers van je beide handen in elkaar, maar houd je duimen vrij. Leg je handpalmen op je achterhoofd met je duimen naar beneden en zoek met je duimen naar 2 'kuiltjes'. Stimuleer deze kuiltjes door ze te masseren met je duimen. Zo zorg je ervoor dat de energie daar weer kan doorstromen en zal de hoofdpijn afnemen.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar