Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Persoonlijk supplementenadvies: hoe werkt het en wat krijg je? Charlotte Labee Supplements

Persoonlijk supplementenadvies: hoe werkt het en wat krijg je?

Er zijn zoveel verschillende supplementen, hoe weet je dan welke je moet gebruiken? Ieder mens is anders en de behoefte daarmee ook. Door middel van ons persoonlijk supplementenadvies kun jij de juiste keuze maken uit de vele supplementen die er zijn.

Hoe zo’n advies eruitziet en hoe je het kunt toepassen, leg ik hier uit.

Wel of geen supplementen?

Veel mensen denken dat ze supplementen niet nodig hebben, omdat ze al gezond leven. Helaas ontstaat een tekort aan bepaalde voedingsstoffen vaak zonder dat je daar zelf iets aan kunt doen. Tekorten ontstaan vaak door invloeden van buitenaf, die in onze moderne wereld alleen maar vaker voorkomen. Een paar voorbeelden:

 • Tekorten door bewerkt voedsel
 • Tekorten door stress
 • Tekorten door bodemverarming
 • Tekorten door een gebrek aan zon
 • Tekorten door een slechte spijsvertering
 • Tekorten door laaggradige ontstekingen
 • Tekorten door toxinen 

Hoewel supplementen in eerste instantie een aanvulling zijn op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, wordt het belang ervan steeds groter. Voedingstekorten worden geassocieerd met een breed spectrum aan breingerelateerde klachten, zoals stress, angst, depressie, schizofrenie, PMS, ADHD, burn-out en overmatige agressie. Voor de meeste mensen kunnen supplementen dus veel zin hebben. Niet alleen om problemen op te lossen, maar ook als preventie. Hoe meer jouw lichaam krijgt wat het nodig heeft, hoe lekkerder jij in je vel zit en blijft zitten.

Weet wat je slikt

Maar waar moet je beginnen? Het credo ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ gaat voor supplementen helaas niet op. Supplementen kunnen wel degelijk schaden als ze niet goed worden gebruikt en juist voor meer disbalans in het lichaam zorgen. Zomaar even een potje van de drogisterij proberen raad ik dan ook sterk af. Deze supplementen zijn vaak van lage kwaliteit en bevatten meer schadelijke dan goede stoffen voor je gezondheid.

 Goed onderzoek is daarom essentieel als je wilt dat supplementen ook echt iets voor jou gaan doen. Welke supplementen je moet slikken in welke dosis hangt namelijk sterk af van jou als persoon, je behoeften en je medische achtergrond. Ik snap dat je geen idee hebt waar je moet beginnen als je niet weet waar je op moet letten. Om die reden kun je bij ons een gratis* supplementenadvies aanvragen, dat afgestemd is op jouw situatie en behoeften.

Persoonlijk supplementenadvies

Het persoonlijk supplementenadvies op maat wordt bij ons gegeven door onze therapeuten. Door middel van een uitgebreid intakeformulier dat jij invult, krijgen de therapeuten een beeld van jouw situatie en behoeften. In het intakeformulier kun je vragen verwachten als:

 • Wat is je leeftijd?
 • Wat is je gewicht?
 • Zijn er momenteel problemen waar je tegenaan loopt?
 • Slaap je goed?
 • Is je ontlasting goed?
 • Slik je medicijnen?
 • Slik je al supplementen
 • Wat is de reden dat je graag (extra) supplementen wil proberen?

Op basis van jouw gegevens kijken ik en de andere therapeuten op een holistische manier naar wat jij nodig hebt. Dat betekent dat alle factoren die belangrijk kunnen zijn worden meegenomen. Misschien slaap jij slecht, en ben je daarom geneigd om een slaapsupplement als melatonine te nemen. Maar wij zien in jouw intakeformulier dat je darmflora problemen geeft, en dat daar de vermoeidheid vandaan komt. In dat geval kan pre-/probiotica meer voor je doen.

Wat krijg je in een advies?

Je krijgt in jouw persoonlijk supplementenadvies niet alleen een boodschappenlijstje aan supplementen in je mail. Eerst geven we advies over andere elementen in jouw leefstijl die verbeterd kunnen worden. Als jouw klacht is dat je slecht slaapt, en jij in de avond drie koppen koffie drinkt, dan ligt het probleem waarschijnlijk daar en niet bij een gebrek aan voedingstoffen. Onze therapeuten kijken verder specifiek naar wat jij al slikt (aan supplementen of medicatie) en op welke manier dit aangevuld kan worden. Bij de supplementen staat een gepersonaliseerde dosis en een advies over hoe lang je deze moet slikken om voor het eerst resultaat te merken. 

Positieve reacties

Onze supplementenadviezen hebben al veel mensen mogen helpen, iets waar ik natuurlijk ontzettend trots op ben. In de reacties van mensen horen we vaak dat ze dachten: ‘supplementen, moet dan nou?’, maar dat het resultaat ze vaak enorm positief verraste. Hier is een greep uit de reacties van mensen die een advies hebben ontvangen:

„Twee weken geleden heb ik jouw supplementenadvies mogen ontvangen. Jeetje, wat een uitgebreid advies, en ik zag meteen wel in dat ik echt aan de slag moest. Hoewel ik de supplementen best wel een uitgave vond, wilde ik het toch graag proberen. Nu, twee weken later, voel ik me al zoveel fitter en fijner! Ik slaap weer goed, heb weer energie en ervaar veel minder stress. En dat in maar twee weken tijd!”

„Lieve Charlotte, wat ben ik ontzettend blij met jouw advies. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de rest van mijn gezin. Sinds we de supplementen gebruiken en gezonder zijn gaan leven ervaren we allemaal meer rust lijkt het wel. Ontzettend fijn met twee (beginnende) pubers in huis! Mooi om te zien ook hoe snel zij zich aanpassen omdat ze merken dat ze er baat bij hebben. Super dank!” 

„Eigenlijk dacht ik, hoezo is dit nodig? Totdat een vriendin hier zo enthousiast over was dat ik dacht, ik probeer het ook. Ik ben geholpen door Kirsten en wat een uitgebreid advies! Ik had dit niet verwacht en kwam erachter dat ik eigenlijk maar wat deed. Ik ben nu een maand bezig met deze supplementen en dit plan. Ik slaap veel beter, heb geen migraine meer, ben fitter en voel me blijer! Ik ben daardoor ook meer op mijn voeding gaan letten, het heeft echt een enorme impact. Kan dit iedereen aanraden! Bedankt topteam.”

Ook een persoonlijk advies ontvangen?

Wil jij een persoonlijk supplementenadvies ontvangen? Dit kan door het advies in onze webshop aan te schaffen. *De kosten zijn eenmalig €15,95, maar dit bedrag krijg je direct als shoptegoed voor supplementen terug. Zo is het advies gratis voor jou.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar