Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Stress verminderen

Stress verminderen, hoe doe je dat?

Stress is een haast onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven, maar het is essentieel om effectieve manieren te vinden om het te verminderen. Het is hiervoor belangrijk te weten dat er diverse manieren van ontspannen zijn en dat ontspannen & ontladen twee heel verschillende dingen zijn! Wil jij je stress verminderen? Dan zul je niet alleen af en toe moeten ontspannen, maar zeker ook regelmatig ‘ontladen’. Hoe? Dat lees je in deze blog!

Ontspannen: een moment van rust

Ontspannen is als een ademruimte nemen in de hectiek van het leven. Het is het bewust nemen van tijd voor jezelf om te kalmeren en je geest tot rust te brengen. Je kunt bijvoorbeeld momenten van selfcare inplannen in je agenda, even niets doen en tot rust komen.

Tips om te ontspannen

  1. Ademhalingsoefeningen: Neem diepe, langzame ademhalingen om je lichaam te kalmeren. Adem in door je neus en uit de mond, probeer daarbij de uitademing iets langer te maken dan de inademing.
  2. Yoga en meditatie: Oefeningen zoals yoga en meditatie bevorderen ontspanning en verbeteren de mentale helderheid.
  3. Supplementen voor ontspanning: Overweeg orthomoleculaire supplementen met ingrediënten zoals magnesium voor een goede geestelijke balans en vitamine B12, wat het gebrek aan energie kan helpen verminderen. 

Ontladen: het loslaten van opgebouwde spanning

Wellicht herken je het volgende: je wilt graag je stress verminderen dus neemt een heerlijk warm bad. Je zet je telefoon uit, steekt een kaarsje aan, maar voelt toch onrust en misschien zelfs stress. Het kan zomaar zijn dat er nog zoveel stress en spanning in je lijf zit, dat ontspannen nog niet lukt en dat je eerst mag ‘ontladen’. 

In tegenstelling tot ontspannen, gaat ontladen namelijk dieper in op het loslaten van de vastgehouden stress en spanning.

Tips om te ontladen:

  1. Beweeg je lichaam: Fysieke activiteit zoals wandelen, dansen of springen helpt niet alleen bij het verminderen van stresshormonen, maar stimuleert ook de circulatie, wat essentieel is voor ontgifting en het loslaten van spanning.
  2. Voldoende hydratatie: Water is een krachtig middel bij het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam. Zorg dus altijd voor voldoende hydratatie gedurende de dag.
  3. Journalen: Schrijven in een journal of ander dagboek kan helpen je piekergedachten los te laten. Uit je hoofd, op papier.

Stress verminderen: ontspannen of ontladen?

Het integreren van zowel ontspanning als ontlading in je dagelijkse routine creëert een synergetisch effect dat de algehele stress vermindert. Voel je hoofdpijn opkomen, een stijve nek, stramme spieren of word je overvallen door vermoeidheid? Het kan zomaar zijn dat de spanning van de afgelopen dagen zich heeft opgebouwd en zich een weg naar buiten baant. Zet je favoriete nummer op, dans mee en gooi eventuele spanning echt even lekker van je af. Zet vervolgens een heerlijke kop kruidenthee en kruip met een dekentje op de bank, of dompel jezelf onder in een heerlijk warm bad. De combinatie van ontladen & ontspannen is goud waard voor het verminderen van stress!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar