Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Teveel gegeten tijdens de Kerstdagen? 6 tips om je lichaam te ondersteunen! Charlotte Labee Supplements

Teveel gegeten tijdens de Kerstdagen? 6 tips om je lichaam te ondersteunen!

Heb je jezelf tijdens de Kerstdagen een beetje laten gaan tijdens het ontbijt, de brunch, het diner of de borrel? 
Met deze 6 tips ondersteun je je lichaam!
 1. Houd je doel voor ogen. Besef je dat je lichaam na het nuttigen van veel suikers en bewerkte voeding, snakt naar meer. Dit heeft te maken met het beloningssysteem in je hersenen en dit maakt het extra uitdagend om de restjes kerstkransjes te laten staan. Je bent je nu bewust bent van het feit dat je hersenen en hormonen nu eenmaal op deze manier werken, maar houd je doel en een goede gezondheid voor ogen.

 2. Stabiliseer je bloedsuikerspiegel. Suikers zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel, om deze even later weer te laten dalen. Het is dus goed om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Het eten van voldoende eiwitten, goede vetten, gevarieerde groenten en lekker veel vezels helpt hierbij!

 3. Plan je maaltijden. De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw verlopen vaak wat rommelig en een strakke planning is er niet. Het kan extra fijn om je maaltijden wél te plannen en eventueel vast voor te bereiden. Ontbijtjes als havermout en chiapudding kun je van te voren maken, evenals als een omelet met left-over veggies van de Kerst gourmet!

 4. Drink voldoende water. Of je de afgelopen dagen nu veel of weinig alcohol hebt gedronken, drink de komende dagen extra veel water en kruidenthee. Goed hydrateren is altijd van belang, maar nu je wellicht wat extra gifstoffen wil afvoeren, is het extra belangrijk! Extra tip: begin de dag met een glas lauwwarm water met hierin citroensap (of appelazijn) in uitgeperst. Hierbij stimuleer je de aanmaak van maagzuur waardoor de vertering beter verloopt. Drink dit het liefste met een rietje voor je tandglazuur.

 5. Beweeg, bij voorkeur nuchter en in de buitenlucht! Bewegen is altijd fijn en belangrijk, maar na dagen van veel eten en weinig bewegen is het extra essentieel. De suikers uit de kerststol kun je namelijk beter verbranden dan ze in je lichaam op te slaan en door je spieren aan het werk te zetten help je je lichaam een handje! Wanneer je nuchter beweegt gebruikt je lichaam eerst de voorraad van de vorige avond als energie!

 6. Ondersteun je lichaam met de juiste supplementen. Je kunt denken aan:
  1. Pre en probiotica
  2. Magnesium
  3. Vitamine C
  4. Omega 3
  5. B vitamines
  6. Quercetine
  7. Eiwitpoeder
  8. Superfoods & greens

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar