Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Veelgestelde vragen over Intermittent Fasting Charlotte Labee Supplements

Veelgestelde vragen over Intermittent Fasting

De bekendheid en populariteit van Intermittent Fasting groeit nog altijd en het heeft, wanneer het op de juiste manier wordt toegepast, vele gezondheidsvoordelen.

Het blijft een veelbesproken onderwerp en daarom hebben wij de 6 meest gestelde vragen voor jullie gebundeld in dit artikel.

1. Moet je af en toe een pauze inlassen met IF?

Dit moet niet, maar mag zeker wel! Het is belangrijk om te luisteren naar de behoefte van je lichaam. Intermittent Fasting is géén dieet, maar een leefstijl die je flexibel toe kunt passen.

Wil je dus wél een keertje ontbijten? Doe dat dan vooral!

2. Is Intermittent Fasting voor iedereen geschikt?

Nee! Intermittent Fasting kan, indien juist toegepast, enorme gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Maar dit betekent niet dat het voor iedereen gezond is om ermee aan de slag te gaan.

Als je veel stress hebt, zwanger bent, schildklierproblemen hebt, een hormonale disbalans hebt, eetstoornis hebt of chronisch ziek bent raden we je altijd aan om via een consult een van onze therapeuten mee te laten kijken.

3. Mag ik supplementen innemen tijdens het vasten?

De meeste supplementen zijn het best opneembaar tijdens een maaltijd en kun je dus bij de eerste maaltijd innemen. Magnesium kun je het beste los van een maaltijd nemen en onderbreekt het vast niet.

Ook viscollageen is het best opneembaar los van een maaltijd maar onderbreekt het vasten wel. Neem deze dus bij voorkeur 30 minuten voor de eerste maaltijd.

4. Mag ik enkel kruidenthee, of ook zwarte thee drinken tijdens het vasten?

In de periode dat je aan het vasten bent mag je water, thee en koffie drinken. Dit mag naast kruidenthee ook zwarte thee zijn! Als je koffie drinkt, let er dan op dat je in periodes van vasten enkel zwarte koffie drinkt.

 

5. Welke verschillende vormen van Intermittent Fasting zijn er?

• 14/10, 16/8 en 18/6: Drie methodes waarin je binnen een bepaald tijdsbestek op de dag wél eet en in de overige tijd niet. Je kunt dit ook opbouwen.

• 5/2: Je doet vijf dagen aan IF en de overige twee dagen, bijvoorbeeld in het weekend, niet.

• Stop-fast-stop: 2 dagen niet vasten, 1 dag wel

• Alternate: 1 dag vasten, 1 dag wel, 1 dag niet etc.

6. Hoe begin ik met Intermittent Fasting?

De meest populaire methode van Intermittent Fasting is 16/8. Je eet dan gedurende een periode van 8 uur en je vast tijdens de resterende 16 uur. Dit wil overigens niet zeggen dat dit de enige methode is.

Wil je aan de slag met Intermittent Fasting? Onze therapeuten kijken graag met je mee!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar