Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Prostaat gezondheid

Voeding en prostaat gezondheid

Een gezonde prostaat is belangrijk voor de gezondheid van mannen. Iedere man heeft een prostaat, het is een kleine klier die zich onder de blaas bevindt. Het speelt onder andere een rol in het voortplantingsproces, het maakt namelijk vocht aan waarin het zaad beschermd wordt. Ook de urinale gezondheid kan beïnvloed worden door de prostaat. Naast een fysiologisch aspect, speelt de prostaat in verschillende culturen ook een energetische rol. Zo staat een gezonde prostaat voor mannelijke kracht en zelfexpressie. Ook wordt het geassocieerd met een bron van levensenergie omdat de prostaat zich in de sacrale chakra bevindt.

Leefstijl en gezonde voeding

Een gezonde leefstijl is altijd van belang om een gezond en sterk lichaam te hebben. De mate van beweging, de kwaliteit van slaap en ook de voeding die je tot je neemt hebben invloed op de algehele gezondheid. Als je als man wilt focussen op het zorgen voor een gezonde prostaat kun je letten op het eten van bepaalde voeding.

Antioxidanten en omega 3

Antioxidanten hebben een belangrijke functie om vrije radicalen te neutraliseren. Deze radicalen krijg je binnen door bijvoorbeeld Uv-straling en vervuiling. Antioxidanten helpen de vrije radicalen te neutraliseren en een goede balans in het lichaam te houden. Ook helpen antioxidanten tegen oxidatieve stress.

Omega 3 werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het hart en de draagt bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed.

Voeding en de prostaat

  • Tomaten: deze bevatten lycopeen, een krachtige antioxidant die de prostaat kan beschermen tegen schade door vrije radicalen. Wanneer de tomaten gekookt zijn is het lycopeen nog beter opneembaar. Tomatensaus is bijvoorbeeld heel mooi daarvoor.
  • Groene bladgroenten: zoals spinazie, boerenkool en broccoli bevatten veel antioxidanten, mineralen en vitamines die ontstekingen kunnen verminderen en de gezondheid van de prostaat kunnen ondersteunen.
  • Vette vis zoals zalm en markreel zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Deze zijn ontstekingsremmend en kunnen gunstig zijn voor de prostaatgezondheid.
  • Pompoenpitten zijn een goede bron van zink, een mineraal dat belangrijk is voor de prostaatfunctie. 
  • Groene thee bevat catechines, krachtige antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en bescherming bieden tegen prostaatkanker.


Een gezond voedingspatroon is belangrijk voor ieder gezond mens. Door bewuste keuzes te maken in welke voeding je tot je neemt, heb je vaak veel invloed op je gezondheid nu en later. Ga voor de voedzame variant, het liefste biologisch en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Daardoor zorg je ervoor dat je lichaam zo veel mogelijk voedt en zo min mogelijk belast. Daarnaast is het belangrijk om medisch advies te vragen wanneer je twijfelt over de gezondheid van de prostaat.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar