Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Cacao gezond

Waarom is cacao gezond?

Cacao, de magische boon waaruit chocolade wordt geboren, is de guilty pleasure van veel mensen. Niet alleen vanwege zijn heerlijke smaak, maar ook vanwege diverse indrukwekkende gezondheidsvoordelen. In dit artikel duiken we dieper in de voordelen van cacao. Waarom is cacao gezond? En waarom is dit bijzondere ingrediënt een must voor iedereen die streeft naar een gezondere leefstijl?

Wat is cacao?

De cacaoboon is de basis voor chocolade, maar voordat het verwerkt wordt tot de lekkernij die we allemaal kennen, ondergaat het verschillende stappen van verwerking. Rauwe cacao, in de vorm van poeder of nibs, behoudt de meeste voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen.

Leuk weetje: Cacao betekent letterlijk "voedsel van de goden".

Waarom is cacao gezond?

Veel mensen weten dat het eten van een stukje pure chocolade kan zorgen voor een geluksgevoel. Maar cacao heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen! We bespreken ze hieronder.

1. Cacao is rijk aan antioxidanten

Cacao is een krachtige bron van antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen, die verband houden met veroudering en ontstekingen.

2. Cacao ondersteunt het hart

De flavonoïden in cacao kunnen helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verbeteren en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Dit kan resulteren in een verminderd risico op hartaandoeningen. 

3. Cacao verbetert de hersenfunctie

Cacao bevat stimulerende stoffen zoals cafeïne en theobromine. Cafeïne kan de mentale alertheid verhogen. Theobromine zorgt voor een betere doorbloeding wat kan leiden tot betere cognitieve functies zoals het concentratievermogen, geheugen en probleemoplossend vermogen. 

4. Cacao bevordert stemming en energie

Cacao kan je stemming verbeteren en stress verminderen omdat het onder andere tryptofaan bevat, een aminozuur dat de aanmaak van serotonine bevordert. Serotonine is een neurotransmitter in je brein die rust geeft, pijn verlicht en zorgt voor meer ontspanning.

Bovendien bevat cacao fenylethylamine, een chemische stof die wordt geassocieerd met gevoelens van verliefdheid en euforie.

5. Cacao is een bron van voedingsstoffen

Cacao bevat essentiële mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en koper.

Magnesium is belangrijk voor ons energieniveau, is goed bij vermoeidheid en speelt een rol bij onze spierfunctie, zenuwgeleiding en botgezondheid. Geen enkele andere voedingsbron bevat zoveel magnesium als cacao.

IJzer speelt een cruciale rol bij het transport van zuurstof in het lichaam en levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies zoals het geheugen en de concentratie.

Koper is nodig voor de vorming van rode bloedcellen en kalium is goed voor de bloeddruk, de spieren en van belang voor het zenuwstelsel. 

Dus is cacao gezond? Ja zeker!

Hoe kun je cacao gebruiken?

Je kunt cacao op verschillende manieren verwerken in jouw maaltijden. Bijvoorbeeld door een stukje pure chocolade te eten, of door cacaopoeder van goede kwaliteit te gebruiken. Waar moet je op letten?

1. Het cacaogehalte

Kies altijd voor pure cacao of pure chocolade met minstens 70% cacaogehalte. Dit zorgt ervoor dat je de maximale gezondheidsvoordelen krijgt zonder overtollige suikers en vetten. 

2. Geniet met mate

Hoewel cacao tal van voordelen biedt, is het advies om dit met mate te consumeren. Te veel chocolade kan leiden tot overmatige calorie-inname en kan ook cafeïne-gerelateerde bijwerkingen veroorzaken.

3. Combineer cacao met een gezonde leefstijl

Hoewel cacao gezond is, kan het geen ongezonde levensstijl compenseren. Combineer het met een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap voor optimale resultaten!

Cacao gezond

Cacao Mix van Charlotte Labee Supplements

Wil je graag genieten van de voordelen van cacao en meer? Dan is onze Cacao Mix echt iets voor jou. Deze cacao is 100% biologisch, rijk aan antioxidanten van koper en mangaan. Ook is het product rijk aan magnesium, ijzer, fosfor en kalium.

Daarnaast is er een paddenstoelen mix, maca extract en Braziliaanse ginseng toegevoegd. Paddenstoelen worden door de inheemse stammen uit Midden-Amerika veelvuldig gebruikt.

Je kunt onze cacaomix gebruiken voor een heerlijke chocolademelk (met een volle theelepel met een glas heet of koud water, of plantaardige melk), mengen door de havermout, verwerken in baksels of toevoegen aan smoothies! Ook is het een fijn alternatief voor koffie. 

Cacao heeft een subtiel effect. Sommige mensen merken direct effect, anderen pas na even gebruik. De meeste voordelen krijg je door het regelmatig te drinken en het is belangrijk om aan te voelen wat en hoeveel jou het beste ondersteunt.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar