Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Wanneer probiotica gebruiken

Wanneer is het verstandig om probiotica te gebruiken?

Probiotica zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze 'goede' bacteriën worden vaak aangetroffen in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool. Maar veel van de bacteriën die in voeding zitten, overleven de reis naar je darmen niet. Dit komt doordat de zuren in je maag ze al afbreken voordat ze de darmen bereiken. Daarom kunnen probiotica die je als supplement inneemt een mooie toevoeging zijn aan je voeding.

Maar wanneer is het nu eigenlijk verstandig om probiotica te gebruiken? In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van probiotica tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur en als onderhoudsmaatregel.

Wat zijn probiotica?

Voordat we ingaan op wanneer probiotica te gebruiken, is het handig om te begrijpen wat ze precies zijn. Probiotica zijn levende micro-organismen (bacteriën en gisten) die van nature in onze darmen voorkomen. In ons lichaam leven wel zo’n 1.000 verschillende bacteriën, die samen onze flora vormen. Ze bevinden zich, naast de darmen, ook in onze mond, vagina en op de huid. Deze bacteriën zijn natuurlijk niet slecht, sterker nog: ze zijn juist van levensbelang!

Wanneer probiotica gebruiken? 

Er zijn verschillende momenten waarop het verstandig kan zijn om jouw lichaamseigen bacteriën aan te vullen met een probiotica in supplementvorm

●      Tijdens de zwangerschap: De voeding en supplementen die je binnenkrijgt tijdens de zwangerschap geef je door aan je baby. Ook de samenstelling van jouw flora is belangrijk. Jouw kleintje krijgt namelijk jouw flora mee en deze vormt de basis voor de rest van zijn of haar leven! Voor een goede start is het dus raadzaam om al probiotica te gebruiken tijdens de zwangerschap. Vraag onze therapeuten om advies.

●      Na een antibioticakuur: Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt om infecties te behandelen. Helaas kunnen ze niet alleen schadelijke bacteriën doden, maar ook de goede bacteriën. Het gebruik van probiotica tijdens en na een antibioticakuur kan helpen om de goede bacteriën weer aan te vullen. Het is belangrijk om probiotica ten minste twee uur na het innemen van antibiotica in te nemen, omdat anders de antibiotica de probiotica kan doden, waardoor ze niet effectief zijn. Een geschikt moment om probiotica in te nemen is bijvoorbeeld ‘s avonds voor het slapengaan.

●      Elk half jaar als onderhoud: Naast specifieke situaties zoals zwangerschap en na antibiotica, kan het ook verstandig zijn om probiotica als onderhoudsmaatregel te gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor om probiotica als onderdeel van hun dagelijkse routine te nemen, bijvoorbeeld elk half jaar gedurende een bepaalde periode. Maak een afspraak met één van onze therapeuten voor persoonlijk advies.

Samenvatting

Probiotica kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je voeding en leefstijl, vooral in specifieke situaties zoals tijdens de zwangerschap, na een antibioticakuur en als onderhoudsmaatregel. Hoewel ze van nature voorkomen in gefermenteerde voedingsmiddelen, overleven de meeste bacteriën uit voeding de reis naar de darmen niet. Daarom kunnen probiotica in supplementvorm een effectieve manier zijn om jouw lichaamseigen bacteriën aan te vullen.

Heb jij supplementen advies nodig? Ieder mens is anders en de behoefte daarmee ook. Ons therapeuten team kijkt daarom graag met je mee en geeft je graag een gratis supplement advies, zodat jij de juiste keuzes maakt in de vele supplementen die er zijn.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar