Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Herfst loslaten

Wat ga jij deze herfst loslaten?

De herfst is het seizoen van loslaten en reflecteren. Daar waar onze energie in de zomermaanden volop in yang stond, gaan we in de herfst- en wintermaanden naar de yin energie. We krijgen ruimte om weer in verstilling te komen, naar binnen te keren en meer te observeren. Het wordt kouder, de dagen worden donkerder, de natuur laat haar prachtige warme kleuren zien en de bomen laten hun bladeren los. Wat ga jij deze herfst loslaten? Laten we duiken in de betekenis van de energetische herfst en hoe we als mens in harmonie kunnen leven met deze natuurlijke kracht.

Energetische seizoenen

Energetische seizoenen zijn een concept dat teruggaat tot oude tijden en verwijst naar de subtiele maar krachtige veranderingen in energie die de natuur gedurende het jaar doormaakt. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke trilling, wat invloed heeft op ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Door bewust in te tunen op deze energieën en mee te gaan met flow, kunnen we ons aanpassen aan de natuurlijke stroom van het leven en onze algehele gezondheid verbeteren. 

De herfst: een seizoen van loslaten en reflecteren

In de herfst staat de zon in het teken van Weegschaal, een teken dat verbonden is met balans, harmonie en rechtvaardigheid. De herfst symboliseert het loslaten van wat niet langer nodig is, net zoals bomen hun bladeren laten vallen om ruimte te maken voor nieuwe groei in het voorjaar.

De herfst is een periode van introspectie, reflectie en het opruimen van emotionele ballast. Het is de perfecte tijd om los te laten wat ons niet langer dient, zodat we ruimte kunnen maken voor innerlijke groei en transformatie. Denk hierbij aan allerlei spullen je hebt verzameld in je huis, je auto en je tuin, maar ook aan gewoontes die je niet meer dienen en relaties die je meer energie kosten dan ze opleveren.

Wat wil jij deze herfst loslaten?

Wil je graag leven in harmonie met de energie van de herfst? We delen graag een aantal tips met je.

Laat ballast los

Neem de tijd om na te denken over negatieve gedachten, emoties of gewoontes die je wilt loslaten. Nestel jezelf heerlijk met een kop matcha thee op de bank, steek een kaarsje aan en schrijf op wat jij wilt loslaten. Visualeer vervolgens hoe je alles loslaat, waardoor ruimte ontstaat voor positiviteit en groei.

Onderaan deze pagina vind je een fijne journal page ter inspiratie! Print deze afbeelding uit, vul in en hang op een plek waar je er regelmatig even naar kunt kijken!

Geef toe aan je behoeften

Voel je dat je dit seizoen liever binnen blijft, in je eigen cocon? Dat is helemaal passend bij de energie van dit seizoen dus geef daar vooral aan toe. Plof jij liever met een goed boek en je lievelingssokken op de bank en laat je dat ene feestje aan je voorbijgaan? Heel goed, luister naar jezelf!

Tip: volg dit seizoen een fijne Yin Yoga les.

Voed je lichaam

Kies voor voedzaam voedsel dat past bij het seizoen, zoals pompoen, zoete aardappelen en verwarmende kruiden zoals kaneel en gember. Deze voedingsmiddelen helpen je lichaam om in balans te blijven tijdens de overgang naar kouder weer.

Meer lezen over herfstgroenten voor een goede gezondheid? Klik dan hier!

Ga naar buiten

Overdag is het nu juist de tijd om het bos op te zoeken. Laat je verwonderen door de prachtige kleuren, geuren en geluiden van de herfst. Letterlijk aarden in deze rustige yin energie, waar de meeste mensen een tekort aan hebben in onze drukke maatschappij.

Regent het? Trek je kaplaarzen aan en neem je grootste paraplu mee en snuif de heerlijke geuren op. Extra tip: ga ergens appels en peren plukken en maak er heerlijk verwarmende baksels van!

Beweging

Ook in de herfst is het belangrijk om goed te blijven bewegen, maar pas je lichaamsbeweging zoveel mogelijk aan, aan de energie van dit seizoen. Kies voor rustigere vormen van lichaamsbeweging zoals yoga, tai chi, wandelen en zwemmen.

Stimuleer je geest

Als je er dan toch voor gekozen hebt om lekker thuis te blijven en te genieten van een heerlijke kop thee voor de haard, gebruik deze tijd van reflectie dan om je geest te voeden. Lees inspirerende boeken, mediteer regelmatig en zoek verbinding met de natuur. Dit zal je helpen om in harmonie te blijven met de natuurlijke energieën van de herfst.

De voordelen van leven in harmonie met de herfst

Door in harmonie te leven met de energie van de herfst, kun je de volgende voordelen ervaren:

Innerlijke rust

Door los te laten wat niet langer nodig is, ervaren we innerlijke rust en kalmte.

Fysiek welzijn

Het eten van seizoensgebonden voedsel en regelmatige lichaamsbeweging helpt ons om ons lichaam gezond en energiek te houden.

Emotioneel evenwicht

Reflectie en introspectie helpen ons om emotioneel in balans te blijven, zelfs in uitdagende situaties.

Laten we in deze energetische herfst samen streven naar balans, innerlijke rust en emotioneel welzijn. Door bewust in te stemmen op de energie van het seizoen en mee te gaan met flow van de natuur, kunnen we ons leven verrijken en onze reis naar gezondheid en geluk versterken.

Laat deze herfst een tijd van positieve transformatie en groei zijn, waarin je je openstelt voor de wijsheid van de natuur én je eigen innerlijke wijsheid! 

Herfst loslaten

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar