Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Mentale vermoeidheid

Wat is het verschil tussen fysieke, psychische en mentale vermoeidheid?

Het moderne leven kan ontzettend veeleisend zijn en vaak zijn we constant in de weer om aan de verwachtingen van werk, gezin en sociale verplichtingen te voldoen. In deze hectiek ervaren velen van ons verschillende vormen van vermoeidheid: fysieke, psychische en mentale vermoeidheid. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende vormen van vermoeidheid.

Fysieke vermoeidheid: Een signaal van het lichaam

Fysieke vermoeidheid is het resultaat van lichamelijke inspanning, gebrek aan slaap, slechte voeding en andere gezondheidsproblemen. Het lichaam geeft duidelijke signalen af, zoals spierpijn, een gebrek aan energie en een verminderd uithoudingsvermogen.

Bij fysieke inspanning uit vermoeidheid zich snel en duidelijk, maar het voordeel is dat het ook met voldoende rust goed te herstellen is.

Supplementen zoals ijzer en magnesium ondersteunen het energieniveau en vitamine C en diverse B-vitamines bevorderen tevens de energiestofwisseling.

Psychische vermoeidheid: Overbelasting van de emotionele gezondheid

Psychische vermoeidheid kan het gevolg zijn van langdurige stress, emotionele trauma's of psychische aandoeningen. Het uit zich vaak in gevoelens van lusteloosheid, verdriet, angst en een gebrek aan levenslust.

Voor een goede geestelijke balans, gemoedstoestand en heldere geest zijn voedingsstoffen als magnesium, vitamine C en diverse B-vitamines aan te raden.

Mentale vermoeidheid: Een uitgeputte geest

Mentale vermoeidheid ontstaat vaak door overbelasting van de geest, stress, angst en gebrek aan slaap. Het kan leiden tot concentratieproblemen, vergeetachtigheid en een verminderd denkvermogen.

Ook voor ondersteuning van het leervermogen, geheugen en de concentratie kun je denken aan magnesium, vitamine C en diverse B-vitamines.

Het aanvullen van essentiële voedingsstoffen in optimale hoeveelheden, kunnen een waardevolle rol spelen bij het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Voldoende voedingsstoffen bieden ondersteuning op cellulair niveau, helpen bij het verminderen van ontstekingen, bevorderen de natuurlijke energieproductie en verbeteren de algehele gezondheid. Wil jij weten welke supplementen en voedingsstoffen jou perfect kunnen ondersteunen?  Vraag dan vooral een persoonlijk supplementenadvies aan bij één van onze therapeuten!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar