Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Welke magnesium

Welke magnesium kan ik het beste gebruiken?

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij honderden biochemische processen in ons lichaam. Het speelt een cruciale rol bij het behoud van een goede gezondheid en welzijn. Veel mensen weten dat magnesiumsupplementen nuttig kunnen zijn, maar met zoveel verschillende soorten op de markt kan het moeilijk zijn te bepalen welke magnesium het beste werkt voor jou.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de drie populaire magnesiumvormen: malaat, tauraat en bisglycinaat, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Wat is magnesium en waarom is het zo belangrijk? 

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij tal van lichaamsfuncties, waaronder spiercontracties, zenuwimpulsen, botgezondheid en energieproductie. Het speelt ook een rol bij vermoeidheid en het ondersteunen hierin, en diverse psychologische functies zoals het geheugen, de leerprestatie en concentratie.

Een gebrek aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid, spierkrampen, prikkelbaarheid en meer.

Welke magnesium

Waarom zijn er verschillende soorten magnesium en welke magnesium past bij jou?

Niet alle magnesiumsupplementen zijn gelijk. De verschillende magnesiumvormen hebben unieke eigenschappen en voordelen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende behoeften.

Wel is het goed te weten dat er een overlap bestaat in de functies van de verschillende soorten magnesium. Zo is iedere magnesiumvorm essentieel voor de energiestofwisseling in het lichaam. Toch richt iedere vorm zich afzonderlijk of specifieke functies in het lichaam. We lichten hieronder drie magnesiumsoorten verder uit.

Magnesium Malaat

De magnesium malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur.
Deze biologisch beschikbare vorm van magnesium wordt goed opgenomen door het spierweefsel.

Voordelen magnesium malaat

Magnesium malaat staat bekend om zijn ondersteuning bij de energieproductie en het verminderen van vermoeidheid. Het is mild voor de maag, wat het een goede keuze maakt voor mensen met een gevoelige spijsvertering.

Wanneer te kiezen

Als je energieniveaus wilt verbeteren en spierpijn wilt verminderen na intensieve lichamelijke activiteit.

Wanneer innemen

Magnesium malaat neem je bij voorkeur in de ochtend in. Circa 30 minuten voor het ontbijt, of 2 uur na het ontbijt.

Magnesium Tauraat

De magnesium tauraat is een verbinding van magnesium en het enzym l-taurine, wat het voor magnesium makkelijker maakt om de bloed-hersenbarrière te passeren. Deze vorm van magnesium is daarom uitermate geschikt bij geestelijke inspanning en voor de gemoedstoestand. 

Voordelen

Magnesium tauraat heeft een kalmerend effect op de geest, waardoor het geschikt is voor mensen die kampen met stress en angst.

Wanneer te kiezen

Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan en kan jouw gemoedstoestand wel wat ondersteuning gebruiken? Dan is de magnesium tauraat geschikt voor jou!

Wanneer innemen

Magnesium tauraat kun je in de ochtend, middag of avond innemen. Circa 30 minuten voor een maaltijd, of 2 uur na een maaltijd.

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is goed voor het zenuwstelsel, ondersteunt de geestelijke veerkracht en kan worden gebruikt bij vermoeidheid. 

Voordelen

Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn hoge absorptiegraad en is zacht voor de maag. Het is geschikt voor mensen met een gevoelige spijsvertering en kan helpen bij het verbeteren van de algehele magnesiumstatus in het lichaam.

Wanneer te kiezen

Als je een supplement wilt dat gemakkelijk wordt opgenomen en geschikt is voor dagelijks gebruik.

Wanneer innemen

Magnesium bisglycinaat kun je innemen voor het slapengaan.

Conclusie: Welke magnesium past het beste bij jou?

Bij het kiezen van een magnesiumsupplement is het belangrijk om rekening te houden met je individuele behoeften en eventuele gezondheidsproblemen. Twijfel je welke magnesium geschikt is voor jou? Vraag dan vooral een persoonlijk supplementenadvies aan bij één van onze therapeuten.

Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw gezondheid en welzijn. Ontdek vandaag nog welke magnesium het beste bij jou past en zet de eerste stap naar een gezonder en energieker leven!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar