Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Zorgeloos genieten tijdens de feestdagen met kids

Zorgeloos genieten tijdens de feestdagen met kids

Als je aan een kind vraagt naar zijn of haar favoriete maand van het jaar? Krijg je bijna steevast hetzelfde antwoord: “December!” En als je dan vraagt waarom? “Cadeautjes, Sinterklaas, Kerstfeest, vuurwerk, gezelligheid en lekker eten. Heel veel lekker eten: Pepernoten, speculaas, snoepjes, chocoladeletters en oliebollen!” Is zorgeloos genieten er dan nog bij, voor jou als ouder?

December is natuurlijk ook een leuke maand, maar al die leuke dagen vol zoetigheid en lekkers leveren ook behoorlijk wat spanning op met daarbij behorende boze buien, slapeloze nachten en kinderen die als stuiterballetjes door je huis heen vliegen, gevolgd door een suikerdip. 

En als je een kind hebt wat extra gevoelig is voor al die prikkels, heb je er als ouder een zware kluif aan om alles in goede banen te leiden. Dat vergt flexibiliteit, aandacht en heel veel geduld. Wil jij zorgeloos genieten tijdens de feestdagen en je kids het beste bieden? We delen in deze blog 5 tips met je!

5 tips voor zorgeloos genieten tijdens de feestdagen 

1. Zorg voor een goede balans tussen voeding (80%) en vulling (20%)

Een paar pepernoten, stukje chocoladeletter of oliebol op zijn tijd kan echt geen kwaad zolang je kind de juiste voedingstoffen binnenkrijgt die hij of zij hard nodig heeft om te ontwikkelen en een helder en ontspannen brein te behouden.

Hoe meer zoetigheid je binnenkrijgt, hoe meer schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Het gevolg? Nog meer trek in lekkers en zoetigheid. Het is daarom beter om voor zowel jezelf als kinderen af te wisselen met gezonde alternatieven en blijf de dagen tussen de feestdagen door zoveel mogelijk gezond koken en je supplementen gebruiken, ook die voor je kids!

Extra tip: kijk of een maaltijd of tussendoortje koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten bevat. Dit zorgt er o.a. voor dat je langer verzadigd bent en helpt schommelingen in je bloedsuikerspiegel tegen te gaan.

Meer tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden lees je hier.

2. Help je kind ontspannen

Is je kind erg gespannen? Kijk dan of je je kind kunt helpen door momenten van rust, ontspanning en beweging in te bouwen. Kijk samen met je kind wat hij of zij leuk vindt en hem of haar helpt. Wat ook enorm kan helpen is een aftelkalender, zo weet je kind precies wat er wanneer gebeurt en waar hij/ zij aan toe is. 

3. Verwacht niet van een kind wat moeite heeft met stilzitten dat hij/ zij lang aan tafel blijft zitten.

Geef het kind de ruimte om even wat anders te doen, een boekje lezen, tekenen, even terugtrekken op zijn/ haar kamer, een spelletje, geef je kind een taakje waardoor hij/ zij even kan lopen etc. Ook voor je kind mogen de feestdagen in het teken staan van zorgeloos genieten.

4. Blijf in gesprek met je kind.

Hoe voelt je kind zich? Blij, boos, bang of verdrietig? Kijk of je er samen achter kunt komen wat je kind kan helpen. Gebruik hier evt. een stoplicht of emotie thermometer voor waarin je kind aan kan geven hoe hij of zij zich voelt. Ook een journal voor kinderen kan helpen.

5. Vergeet jezelf niet!

Als ouder is het zo belangrijk dat jij je fijn en energiek blijft voelen. Zo kun je zelf zorgeloos genieten én er zijn voor je kind en zijn of haar prikkels. In het vliegtuig zeggen ze immers ook niet voor niets dat je eerst je eigen zuurstofmasker moet opzetten alvorens je een ander helpt. Als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor de ander zorgen. Dus plan tijd in voor jezelf, doe waar jij blij van wordt, wat je energie geeft en zet een hartje in je agenda op die plek.

Zorgeloos genieten

Extra tips

Dan delen we tot slot nog een aantal extra tips die fijn zijn voor zowel jou als ouder, als licht overprikkelde kinderen: 

  • Maak gebruik van een diffuser met rustgevende etherische olie zoals lavendel.
  • Heeft je kind moeite met (harde) geluiden? Schaf een koptelefoon aan eventueel met noise cancelling.
  • Maak samen een (avond) wandeling voor het slapengaan.
  • Doe samen een (kinder) meditatie.
  • Vervang de drukke kerstmuziek af en toe voor rustgevende binaural beats.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar