Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

De invloed van stress op je hersenen Charlotte Labee Supplements

De invloed van stress op je hersenen

Bij Charlotte Labee Supplements denken we dat dit het uitgelezen moment is om een blog te weiden aan de invloed van stress. Zoals je ongetwijfeld weet heerst er op dit moment veel onzekerheid en angst in de maatschappij; al twee jaar rondom Corona en nu is daar de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bijgekomen.

Zo vragen mensen zich onder andere af in hoeverre wij ook last krijgen van de oorlog? En hoe gaan we om met zoveel vluchtelingen, die we via het nieuws zien? Zoveel nare beelden zien gaat niet ongemerkt voorbij voor het brein. Daarnaast gaat het dagelijks leven ook gewoon door en moet je voldoen aan alles wat er van je gevraagd wordt omwille van je werk, familie of andere maatschappelijke verplichtingen. Je brein kan dan behoorlijk overprikkeld raken en dit zorgt voor stress in je lijf.

De oorzaak en gevolgen van stress

Veel mensen zijn zo gewend geraakt aan de negatieve patronen en gedachtestroom dat ze zich niet bewust zijn van de hormonale stressreactie in hun lijf. Vaak hebben ze zelfs al in hun jeugd één of meerdere coping mechanismes ontwikkeld, waarmee ze de pijn, boosheid of hun verdriet konden verzachten. Het feit dat we veel meer prikkels te verwerken hebben dan vroeger draagt hier niet aan bij. We hebben allemaal een smartphone, zijn de hele dag bereikbaar en krijgen met veel straling te maken. Daarnaast heeft het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander geen positief effect op de kwaliteit van de darmflora en kampen velen met tekorten aan bepaalde vitamines of mineralen. Deze en andere prikkels zorgen ervoor dat we overbelast zijn. Als gevolg hiervan kampen steeds meer mensen met depressie, eenzaamheid en burn-out.

Onbewust vs. bewust

Ieder mens wordt voor maar liefst 95% vanuit het onderbewuste aangestuurd. Daarnaast is 95% van de gedachten die je vandaag hebt hetzelfde als de gedachten die je gisteren had. Als je brein met negatieve patronen is gevuld, worden negatieve gedachten elke dag herhaald. Elke keer dat dit gebeurt worden er stresshormonen afgegeven en blijft de chronische stressreactie dus aan de gang. Daarom is het belangrijk patronen in het onderbewuste te ontdekken en te veranderen.

Misschien ben je – na het lezen van dit artikel - tot de conclusie gekomen dat ook jouw brein overbelast is; en weet je niet meer waar je moet beginnen. Gelukkig staan wij met ons therapeutenteam klaar om jou op weg te helpen naar een gezond brein in balans. Klik hier voor meer informatie over het 1-op-1 consult. Of klik hier voor meer informatie over het Brain Balance consult.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar