Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Essentiële voedingsstoffen tijdens de zwangerschap

Essentiële voedingsstoffen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de vrouw. Het lijf bereid zich voor op het creëren van leven en een baby maken. Daarvoor heeft het energie en voeding nodig en is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Voor de gezondheid van zowel de moeder als de baby heeft het lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en te ondersteunen.

Foliumzuur

Tijdens de zwangerschap heeft het lichaam meer foliumzuur nodig dan je uit je eten kunt halen. Foliumzuur verlaagt onder andere het risico op een open ruggetje, vroeggeboorte, hazenlip en een laag geboortegewicht. Je kunt foliumzuur slikken vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt. Folaat draagt bij aan de groei van het kind tijdens de zwangerschap en draagt bij tot de vorming van de placenta.

Vitamine D

Ook vitamine D heeft het lichaam meer nodig dan je uit voeding kunt halen. Daarom wordt aangeraden om dit bij te slikken. Vitamine D supplement helpt bij de botopbouw van de baby. Gedurende de zwangerschap kan je dit extra nemen.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) is een omega-3 vetzuur. Dit kan je onder andere vinden in vette vis zoals zalm. De inname van DHA door de moeder is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat dit gaat om een dagelijkse inname van 200 mg DHA náást de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen (250mg). In totaal dus 450 mg DHA. Dit draagt ook bij tot de normale ontwikkeling van de ogen van de (ongeboren) baby gedurende zwangerschap en tijdens borstvoeding.

Calcium

Volgens Maastricht UMC wordt in Nederland geadviseerd om tijdens de zwangerschap dagelijks calcium binnen te krijgen. Met inname van 1 gram calcium per dag wordt het risico op vroeggeboorte, zwakke botten bij de ongeboren baby en een te laag geboortegewicht verkleind. Ook kan calcium een te hoge bloeddruk bij de aanstaande moeder voorkomen.

Jodium

Het is belangrijk om genoeg jodium binnen te krijgen in de zwangerschap. Wanneer je voldoende jodium hebt, werkt de schildklier beter. Dit helpt bij de normale groei van kinderen. Jodium vind je onder andere in eieren en zeewier.

Ijzer

IJzer helpt bij het transport van zuurstof naar de groeiende baby. Daarnaast maakt het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap extra bloed aan. Dit bloed is onder andere voor de placenta, baarmoeder en de baby. Om dat bloed aan te kunnen maken heeft het lichaam extra ijzer nodig. Dit zit onder andere in rundvlees, linzen en noten. Vitamine c helpt met de opname van ijzer.

Zoals je leest heeft het lichaam dus extra nodig van diverse voedingsstoffen. Wil je jouw gezonde en gevarieerde voeding aanvullen met supplementen? Vraag dan ons gratis* supplementen advies aan. Een van onze therapeuten maakt dan een advies op maat voor je en kijkt met je mee naar jouw situatie en wensen. Slik niet zomaar alles!

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar