Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

Lentegroenten en hormonen

Lentegroenten die jouw hormonen ondersteunen

Ben je ook zo gek op de lente? Met de warmere temperaturen, bloeiende bloemen en nieuwe seizoensproducten brengt de lente altijd een gevoel van frisheid en vernieuwing met zich mee. En naast het genieten van de prachtige natuur, kunnen we ook profiteren van de voordelen van verse lentegroenten voor onze gezondheid, vooral als het gaat om het ondersteunen van onze hormonen. Ontdek welke lentegroenten jouw lichaam een boost kunnen geven en je hormonen in balans kunnen brengen!

●      Bleekselderij: Deze knapperige groente zit boordevol antioxidanten en vezels, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het reguleren van je hormonen. Daarnaast bevat bleekselderij een aanzienlijke hoeveelheid kalium, wat een natuurlijk vochtafdrijvend effect heeft en kan helpen bij het verminderen van vocht vasthouden, vooral tijdens periodes van hormonale schommelingen.

●      Bloemkool: Als lid van de kruisbloemige groentenfamilie bevat bloemkool het stofje DIM (di-indolylmethaan), dat een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van een gezonde leverfunctie en het afbreken van hormonen zoals oestrogeen. Dit maakt bloemkool een uitstekende keuze voor het bevorderen van een gezonde hormoonbalans.

●      Bosui: Naast zijn smaakvolle toevoeging aan gerechten, heeft bosui ook gunstige effecten op de leverfunctie. De zwavelverbindingen in bosui helpen bij het ontgiften van de lever, waardoor deze beter in staat is om hormonen af te breken. Dit kan bijdragen aan een gezonde hormoonbalans in het lichaam.

●      Chinese kool: Deze knapperige groente zit vol met essentiële voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en vitamine C, die allemaal cruciaal zijn voor een gezonde hormoonhuishouding. Als lid van de kruisbloemige groentenfamilie draagt Chinese kool ook bij aan het bevorderen van een optimale leverfunctie en het afbreken van overtollige hormonen.

●      Koolrabi: Koolrabi is een heerlijke en voedzame groente die rijk is aan vezels en antioxidanten, die kunnen helpen bij het ontgiften van je lichaam en het reguleren van je hormonen. Deze vergeten groente is ideaal om “frietjes” van te maken. 

●      Paksoi: Deze groene bladgroente zit boordevol vitamines en mineralen, waaronder vitamine K en calcium, die essentieel zijn voor een gezonde hormoonbalans. Ook paksoi is weer onderdeel van de kruisbloemige groentenfamilie.

●      Rode biet: Naast hun levendige kleur en heerlijke smaak, zijn rode bieten een uitstekende bron van ijzer en foliumzuur, die beide essentieel zijn voor een gezonde hormonale functie en een regelmatige menstruatiecyclus. Ze zijn door het hoge ijzergehalte ideaal om te eten tijdens de menstruatiefase. In deze blog[2]  leggen we uit waarom.

●      Witte kool: Deze groente is rijk aan vitamine C en antioxidanten, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde hormoonbalans. Als veelzijdige groente kan witte kool worden gebruikt in verschillende gerechten voor een extra boost aan voedingsstoffen. Je kunt er ook zuurkool van maken door het te fermenteren. Daar worden je darmen heel blij van!

●      Zeekraal: Deze zoute groente uit de zee zit vol mineralen zoals jodium, magnesium en calcium, die allemaal een belangrijke rol spelen bij het reguleren van je hormonen en het ondersteunen van een gezonde schildklierfunctie. Bovendien is zeekraal een uitstekende plantaardige bron van omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een gezonde hormoonhuishouding en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Door deze lentegroenten toe te voegen aan je maaltijden, geef je je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om je hormonen in balans te houden en je algehele gezondheid te ondersteunen. Experimenteer met verschillende recepten en geniet van de smaken en voordelen die deze heerlijke groenten te bieden hebben!

 

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar