Deze site wordt niet ondersteund door jouw browser. We raden je aan te switchen naar een andere browser.

Vraag nu jouw gratis supplementenadvies aan!

slaapverstorende gewoontes

Slaapverstorende gewoontes en supplementen

Een gewoonte is iets wat we vaak onbewust iedere keer opnieuw doen. Hoe je de trap op en af loopt, hoe je iemand groet aan de telefoon of wat je doet voor het slapen gaan. Wat jij doet voordat je gaat slapen heeft effect op je slaapkwaliteit. Wanneer je gewoontes hebt die jouw slaap bevorderen, helpt dat je verder. Maar wanneer jouw gewoontes negatief effect hebben op je slaap, wil je ze misschien wel aanpassen. Er zijn namelijk best wat factoren die invloed hebben op je slaap.

Kunst licht

Telefoons, laptops, tv’s en tablets stralen allemaal licht uit wat invloed kan heeft op je hormoon huishouden. Maar ook je lampen in huis verstoren het bioritme. Het licht ervoor dat melatonine in mindere mate wordt aangemaakt, dit hormoon heb je nodig om in slaap te kunnen vallen en in slaap te blijven. Wanneer je te laat melatonine aanmaakt kan het zijn dat je te weinig hebt om een fijne nachtrust te hebben. Misschien word je een aantal keer per nacht wakker. Je kunt ervoor zorgen dat je een tijdje voordat je naar bed gaat kaarsjes aandoet in plaats van het grote licht, maak een puzzeltje of lees een boek.

Alcohol en cafeïne

Een glaasje wijn in de avond kan ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt, waardoor het misschien aantrekkelijk lijkt om dit in te zetten als je fijn wilt slapen. Maar, alcohol zorgt tegelijkertijd ook voor dat je REM slaap van mindere kwaliteit is, je slaapt minder diep wat maakt dat je minder goed herstelt gedurende de nacht. Cafeïne heeft een oppeppend effect gedurende de dag, maar kan in de avond je ritme verstoren. Dit kan je in ieder geval al verminderen door na 2 uur geen koffie meer te drinken.

Te weinig beweging

Wanneer je een levensstijl hebt waarbij je weinig beweegt gedurende de dag en bijvoorbeeld veel zit, kan dat invloed hebben op de slaapkwaliteit. Bewegen helpt bijvoorbeeld om stress te verminderen. 30 minuten beweging per dag is al super fijn! Je kunt ook 1 minuut per uur bewegen, zet een wekker en doe jumping jacks, lunges of squads.

Piekeren

Nadenken, overdenken, malen… het houdt menig mens wakker. In de avond lijken bepaalde situaties soms erger, heb je tijd om na te denken en lig je jezelf wakker te houden. Je kunt bijvoorbeeld rustig een boekje lezen of mediteren, zodat je wel moe wordt maar niet de ruimte hebt om aan allerlei situaties te denken.

Onregelmatige slaaptijden

Wanneer je heel onregelmatig slaapt kan je lichaam niet wennen aan een ritme om te slapen. Met een ritme val je makkelijker in slaap én sta je makkelijker op. Het is even investeren, maar de resultaten mogen er zijn! Zet een wekker om naar bed te gaan, zorg voor een goede avondroutine en sta meteen op als de wekker gaat (ja,.. ook in het weekend). Het is het waard als je moeite hebt met slapen en opstaan!

Tips voor een goede nachtrust

  • Demp de lichten in de avond
  • Drink geen alcohol en na 2 uur ook geen cafeïne meer
  • Beweeg 30 minuten per dag
  • Doe een meditatie voor het slapen gaan
  • Ga om dezelfde tijd slapen en sta op wanneer de wekker gaat
  • Vul je gezonde leefstijl aan met ondersteunende supplementen

Supplementen kunnen je ondersteunen wanneer je jouw leefstijl wilt aanvullen met extra voedingsstoffen bijvoorbeeld bij vermoeidheid. Magnesium heeft bijvoorbeeld een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Ijzer helpt je om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Vitamine B12 is goed bij vermoeidheid en moeheid en Vitamine C draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en moeheid.

Winkelmand

Yes! Jouw order heeft gratis verzending! Besteed nog €40 voor gratis verzending in NL
Geen producten meer beschikbaar